Lovitura anului in online pentru doi romani. Facebook le-a cumparat startup-ul LiveRail pe 500 de milioane de dolari

Ultima actualizare: 06-07-2014 07:11
Facebook

Facebook a anuntat ca va prelua compania de publicitate video online LiveRail, intr-o tranzactie estimata la 400-500 milioane dolari, printre cofondatorii acesteia aflandu-se si doi romani, Andrei Dunca si Sergiu Biris.

LiveRail a fost fondata in 2007 de Andrei Dunca, Sergiu Biris si Mark Trefgarne, iar in prezent are birouri la San Francisco, New York, Londra, Paris si Cluj-Napoca.

"Am convenit achizitia LiveRail, companie de publicitate online care ajuta companii precum Major League Baseball, ABC Family, A&E Networks, Gannett si Dailymotion sa prezinte reclame mai bune in clipurile video care apar pe site-urile acestora si in aplicatii. LiveRail a fost infiintata in 2007 si ofera o plaforma extinsa furnizorilor de continut video online, care ii ajuta sa identifice si sa prezinte cele mai bune reclame. LiveRail ajuta de asemena companiile care cumpara publicitate, oferindu-le acces la continut video premium si la informatiile de care au nevoie pentru a decide unde sa-si prezinte reclamele", se arata intr-un comunicat al Facebook.

Facebook nu a dezvaluit detalii despre pretul achizitiei, dar potrivit surselor portalului TechCrunch acesta s-ar ridica la 400-500 milioane dolari.

Pana in prezent, LiveRail a atras finantare de 12 milioane de dolari de la Pond Ventures, fond de investitii in companii startup din IT.

Facebook va trebui sa notifice Comisia Federala pentru Comert si Departamentul de Justitie referitor la preluarea LiveRail, dar achizitia nu va necesita in mod obligatoriu acordul autoritatilor, noteaza  TechCrunch.

LiveRail a avut venituri brute de 60 de milioane de dolari anul trecut, potrivit unei surse a TechCrunch, deşi anticipa 100 de milioane de dolari, sumă care ar fi reprezentat o triplare faţă de anul anterior.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO