ILikeIT. Bob Concierge, asistentul inteligent din scara de bloc. Ideea inovatoare care te scutește de drumul la supermarket

Dată publicare: 14-04-2021 10:57
Dată actualizare: 14-04-2021 11:09


Cum poți să-ți faci cumpărături în scara blo...
ILikeIT. Bob Concierge, asistentul inteligent din ...

Fiecare scară de bloc poate găzdui un asistent inteligent. Știe să facă multe. Să preia colete de la curier, de exemplu, sau... poate asigura principalele mese ale zilei. Are și un nume: îl cheamă Bob.

 

Arată ca un automat de vândut băuturi și sandvișuri, vending machine, dar poate să facă mult mai multe lucruri. Poate fi extins cu mai multe module, în funcție de spațiul disponibil, și poate să preia colete de la curieri, sau poți chiar acolo să îți lași rufele la spălat, și le vei găsi curate și călcate, pe umeraș.

Totul se face prin intermediul unei aplicații, iar plata, direct de pe card.

Demonstrația au făcut-o în platoul Știrilor PROTV, la emisiunea ILikeIT, Mihai Gîrneț și Oraan Mărculescu, de la Bob Concierge.


Marian Andrei: Cu ce ne poate schimba Bob viața?

Mihai Gîrneț - Bob Concierge: „Ne aduce confort. Așa cum suntem învățați să avem diverse produse și servicii la îndemână, noi le facem și mai accesibile, în era noastră când suntem din ce în ce mai ocupați și avem din ce în ce mai multe sarcini logistice”


Marian Andrei: Administrația poate să facă o cerere la voi și aduceți un concierge în scara blocului, nu costă nimic nu, doar curentul...

Mihai Gîrneț - Bob Concierge: Da, doar curentul, pe care îl plătim noi... Fiecare client își deschide un cont, deja ne-am obișnuit cu acest lucru, deblochează frigiderul cu un cod, ia zece ouă, lapte... În momentul ăsta, Ooran a fost taxat cu exact ce a luat, noi am dezvoltat o tehnologie nouă de retail, ce vedem acolo sunt niște rafturi inteligente, o tehnologie care poate fi utilizată atât în Bob cât și în magazine, dezvoltată de inginerii noștri. Sunt o mulțime de senzori și AI, care recunoșc exact ce ai luat.”

Marian Andrei: Deci nu poți să iei laptele vecinului de la doi.


Mihai Gîrneț - Bob Concierge: Nu, recunoaște ce ai luat și îți trage banii de pe card”

Marian Andrei: Zi-mi un pic de prețuri, cu cât sunt mai scumpe ca la supermarket?

Mihai Gîrneț - Bob Concierge: „Nu sunt mai scumpe ca la supermarket, ideea noastră a fost să punem la dispoziția clientului produse și mâncare, timp de 60 de secunde. L-am construit pe Bob și asta a fost soluția. În aplicație vezi exact ce stoc ai, ca să nu te cobori degeaba. Avem deja AI-ul din spate care ne zice ce se vinde, facem și research, vorbim cu locatarii. Avem 64 de locații, și în blocuri vechi, și noi, acolo unde locatarii sunt de acord.”