Funcție nouă WhatsApp, așteptată de toată lumea. Cum poți modifica un mesaj după ce a fost trimis

whatsapp
Shutterstock

WhatsApp a adăugat o altă actualizare a unei funcții utile, utilizatorii putând acum să editeze mesajele trimise în aplicație pentru o perioadă de timp, după ce au apăsat "Trimite".  

"De la corectarea unei simple greșeli de ortografie până la adăugarea unui context suplimentar la un mesaj, suntem încântați să vă oferim mai mult control asupra discuțiilor dumneavoastră. Tot ce trebuie să faceți este să apăsați lung pe un mesaj trimis și să alegeți "Editare" din meniu timp de până la cincisprezece minute după aceea", arată serviciul de mesagerie.

Noua funcție a serviciului de mesagerie WhatsApp 

Mesajele editate vor afișa un marker "editat" alături de ele, astfel încât cititorii să fie conștienți de orice corecție, deși nu vei avea un istoric al editărilor - deci nu vei putea vedea ce a fost editat, în mod specific, în fiecare mesaj.

Este o actualizare la îndemână, care te va ajuta în cazul acelor probleme deosebit de enervante de corectare automată sau în cazul în care eviți ca contextul mesajului să fie interpretat greșit pe baza trimiterii unui cuvânt greșit, pentru că ai tastat rapid.

Iar fereastra de 15 minute este o perioadă bună de timp pentru a surprinde orice greșeli.

Citește și
„I-a pus genunchiul pe gât cum pui la porc”. Declarația șocantă făcută de un martor în procesul polițiștilor judecați după moartea unui bărbat într-o autogară din Pitești

Noua actualizare de editare a WhatsApp este implementată pentru utilizatorii din întreaga lume și va fi disponibilă pentru toți utilizatorii.

Serviciul de mesagerie deținut de Meta a început să implementeze funcția de editare la nivel global și este disponibilă pentru toți utilizatorii, a precizat platforma într-un blogpost.

Funcția poate fi activată apăsând pe un mesaj și selectând "edit" din meniul pop-up care apare.

Anterior, singura modalitate de a corecta un mesaj trimis în grabă sau care conținea o eroare era să îl ștergi și să trimiți unul nou, iar destinatarii erau avertizați de acest lucru prin înlocuirea mesajului eliminat cu fraza: "Acest mesaj a fost șters".

Aplicațiile concurente, precum Telegram, permit deja utilizatorilor să editeze mesajele, în timp ce Twitter a introdus anul trecut posibilitatea de a edita tweet-urile pentru anumiți utilizatori.

Twitter oferă o funcție de editare abonaților la serviciul său Twitter Blue, oferindu-le o fereastră de 30 de minute pentru a edita un tweet după ce acesta a fost trimis.

Fondatorul și directorul executiv al Meta, Mark Zuckerberg, a semnalat modificarea WhatsApp pe pagina sa de Facebook, arătând un mesaj care a fost schimbat.

Facebook, deținut tot de Meta, a început să implementeze posibilitatea de a edita mesajele și comentariile în urmă cu aproximativ un deceniu.

Platforma de socializare Instagram, colega sa Meta, permite utilizatorilor să editeze postările, dar nu și comentariile.

Meta este implicată într-o dispută cu guvernul britanic în legătură cu cea mai cunoscută caracteristică a sa: criptarea end-to-end, care asigură că doar destinatarul și expeditorul pot vizualiza mesajele.

Luna trecută, WhatsApp și Signal au semnat o scrisoare deschisă în care avertizează că proiectul de lege privind siguranța online ar putea submina confidențialitatea și siguranța în Marea Britanie, afirmând că legislația "nu oferă nicio protecție explicită pentru criptare", deoarece ar putea împuternici autoritatea de reglementare în domeniul comunicațiilor să ceară firmelor de tehnologie să slăbească sistemele de criptare pentru a aborda conținutul legat de terorism sau de abuzuri sexuale asupra copiilor.

Ce alte funcții a lansat WhatsApp

WhatsApp este cea mai populară aplicație de mesagerie, cu peste două miliarde de utilizatori. În ultimele câteva luni, platforma deținută de Meta a dobândit o serie de caracteristici utile, mari și mici.

Iată cele mai noi funcții WhatsApp pe care toată lumea ar trebui să le cunoască pentru a profita la maximum de această aplicație.

Trimiți fotografii de înaltă definiție

Meta a activat în sfârșit o opțiune care permite utilizatorilor să trimită fotografii de înaltă definiție (HD) direct pe WhatsApp pentru a păstra calitatea imaginii și detaliile. Utilizatorii pot trimite acum o fotografie HD pe WhatsApp, atât de pe dispozitive Android, cât și de pe dispozitive iOS. În mod similar, se spune că Meta lucrează, de asemenea, la activarea funcției de partajare de videoclipuri HD pe WhatsApp.

Mesaje video instantanee

Poți răspunde la un mesaj cu un scurt videoclip pe WhatsApp. Această funcție inedită permite utilizatorilor să trimită videoclipuri scurte în timp ce conversează cu prietenii și familiile, ceea ce adaugă o nouă dimensiune experienței de chat pe WhatsApp de la Meta.

Dezactivarea apelanților necunoscuți

Pentru cei care s-au săturat să primească apeluri de la persoane necunoscute pe WhatsApp, platforma de mesagerie deținută de Meta permite să dezactiveze automat apelurile de la numere necunoscute, pentru a spori confidențialitatea. Utilizatorii pot activa acum opțiunea de dezactivare a apelurilor necunoscute pentru a sta departe de apelurile audio și video nesolicitate de la persoane necunoscute.

Același WhatsApp, mai multe dispozitive

După ani de așteptare, WhatsApp oferă în sfârșit posibilitatea de a folosi același cont WhatsApp pe mai multe dispozitive.

Așadar, funcția funcționează practic ca și cum ai folosi WhatsApp Web. Tot ce trebuie să faci este să descarci WhatsApp pe noul dispozitiv și, în timp ce te afli pe ecranul care spune să introduci numărul de telefon, atinge pur și simplu cele trei puncte din dreapta sus și selectează Link to existing account.

După aceea, scanează codul QR de pe telefonul principal și iată, acum poți rula același cont WhatsApp pe două smartphone-uri. Și poți face acest lucru simultan pe patru dispozitive diferite, ceea ce este destul de la îndemână.

Blocarea chat-ului

Chat Lock este o altă caracteristică interesantă care a venit de mult timp. Până acum, pentru a ascunde chat-urile, fie le puteai arhiva, fie puteai bloca WhatsApp cu totul. Dar acum, poți bloca în mod specific chat-urile WhatsApp. Pentru a face acest lucru, pur și simplu mergi la ecranul cu informații despre profilul oricărui contact de chat pe care vrei să îl blochezi.

Apoi, derulează în jos pentru a găsi opțiunea "Blocare chat". În ecranul următor, activează "Lock this chat with fingerprint" (Blochează acest chat cu amprentă digitală), autentifică-te și ai terminat.

Status vocal

Știm cu toții cum să trimitem mesaje vocale pe WhatsApp. Dar știai că acum poți seta mesajele vocale ca status? Foarte simplu. Mergi la "Status" din WhatsApp și selectează pictograma "creion" din partea de jos. În ecranul următor, atinge pictograma 'microfon' și începe să înregistrezi mesajul vocal timp de până la 30 de secunde.

Previzualizarea linkurilor de status

Atunci când postezi un link ca status, WhatsApp poate acum să adauge automat o imagine de previzualizare prin preluarea miniaturii sau a imaginii recomandate din URL. Practic, cu această funcție, persoana care accesează link-ul tău va avea un context văzând miniatura.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Ivana Knoll se pregătește de EURO 2024 în cele mai incendiare ținute! Fanii au reacționat imediat când au văzut-o așa
FOTO Ivana Knoll se pregătește de EURO 2024 în cele mai incendiare ținute! Fanii au reacționat imediat când au văzut-o așa
Citește și...
Consecințele utilizării excesive a inteligenței artificiale. Rețelele sociale sunt pline de falsuri
Consecințele utilizării excesive a inteligenței artificiale. Rețelele sociale sunt pline de falsuri

Rețelele sociale sunt pline de falsuri generate de inteligența artificială. Zeci de mii de oameni văd zilnic astfel de imagini, fără să-și dea seama că sunt false.

Începe ”Game Dev Month”. Elevii din întreaga țară pot învăța gratuit cum să facă jocuri video
Începe ”Game Dev Month”. Elevii din întreaga țară pot învăța gratuit cum să facă jocuri video

Elevi din întreaga țară pot învăța gratuit cum să facă jocuri video. Cursurile sunt predate de experți din domeniu.

Comisia Europeană anunță proceduri oficiale împotriva Facebook și Instagram: Dacă suspectăm o încălcare a normelor, acționăm!
Comisia Europeană anunță proceduri oficiale împotriva Facebook și Instagram: Dacă suspectăm o încălcare a normelor, acționăm!

Comisia Europeană a anunțat că  a inițiat proceduri oficiale pentru a evalua dacă este posibil ca Meta, furnizorul Facebook și Instagram, să fi încălcat Actul legislativ privind serviciile digitale.

Recomandări
Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul în cazul accidentului de la 2 Mai, provocat de Vlad Pascu
Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul în cazul accidentului de la 2 Mai, provocat de Vlad Pascu

O manifestaţie de protest are loc joi, la Vama Veche, faţă de modul în care se desfăşoară procesul în cazul accidentului de la 2 Mai, provocat de Vlad Pascu, şi soldat cu moartea a doi tineri.

INTERVIU. Sebastian Burduja: „Am toate șansele să câștig. Nicușor Dan nu are rezultate în București”
INTERVIU. Sebastian Burduja: „Am toate șansele să câștig. Nicușor Dan nu are rezultate în București”

Sebastian Burduja, candidat PNL la Primăria Capitalei, este încrezător în șansele sale în cursa pentru șefia PMB.

Statele Unite acuză Rusia că a folosit un agent chimic împotriva forţelor ucrainene
Statele Unite acuză Rusia că a folosit un agent chimic împotriva forţelor ucrainene

SUA acuză Rusia că a folosit un agent chimic, cloropicrina, împotriva forţelor ucrainene, încălcând Convenţia privind Interzicerea Armelor Chimice (CIAC), potrivit unui comunicat al Departamentului de Stat, notează AFP.