Facebook se lansează pe piața de știri. Noul serviciu anunțat de Mark Zuckerberg. VIDEO


Ultimul update: Sambata 26 Octombrie 2019 11:29
Data publicarii: Vineri 25 Octombrie 2019 21:07
Categorie: iLikeIT

Acuzată că propagă dezinformarea, reţeaua de socializare Facebook a anunţat vineri lansarea unui flux de ştiri împreună cu mass-media, Facebook News, menit să promoveze jurnalismul de calitate, transmite AFP.

„De mai mulţi ani discut cu organe de presă şi cu jurnalişti despre cum am putea susţine jurnalismul de calitate pe Facebook”, a declarat Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook, în anunţul privind lansarea Facebook News, relatează Agerpres.

„Jurnalismul este important pentru democraţia noastră şi pentru a face faţă împreună problemelor. Marilor servicii de internet le revine responsabilitatea de a se asocia cu organele de presă pentru a instaura modele viabile pe termen lung pentru a finanţa această activitate importantă”, explică Zuckerberg.

Mark Zuckerberg prezintă vineri la New York acest nou produs, împreună cu Robert Thomson, director general al News Corp., grup al magnatului Rupert Murdoch din care fac parte în special Wall Street Journal şi postul Fox News.

Lansat vineri într-o versiune test pentru un „subgrup” de utilizatori americani al căror număr nu a fost precizat, acest flux de ştiri va fi realizat pe baza unei selecţii efectuate de jurnalişti şi de algoritmi de „personalizare”.

Facebook News va fi distinct de fluxul de informaţii pe care utilizatorii le primesc prin news feed, unde se găsesc şi numeroase informaţii care nu provin din mass-media consacrate, şi va include de asemenea articole ale organizaţiilor de presă partenere.

Printre acestea din urmă se vor număra peste 200 de instituţii media, precum Wall Street Journal, Washington Post, People, posturile ABC, CBS News sau Fox News.

Facebook News le va oferi oamenilor mai mult control asupra articolelor pe care le vizualizează şi posibilitatea de a explora o paletă mai largă ce domenii de interes, direct prin aplicaţia Facebook, explică reţeaua de socializare, adăugând că acest flux va „evidenţia principalele informaţii naţionale ale zilei” şi va pune accentul pe „divertisment, sănătate, economie şi sport”, patru teme de interes principal pentru utilizatorii Facebook.

Reţeaua de socializare asigură că şi-a constituit deja o echipă de jurnalişti „independenţi din punct de vedere editorial”, care vor selecta articolele pe baza unor criterii vizibile pentru toată lumea.

Facebook lansează un parteneriat cu poliția britanică pentru combaterea terorismului
CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, audiat în Camera Reprezentanților
Ce măsuri va lua Facebook pentru combaterea dezinformării, înaintea alegerilor din 2020