Facebook lansează aplicaţiile Messenger pentru Windows şi Mac

Dată publicare: 03-04-2020 08:41
Dată actualizare: 03-04-2020 09:00


facebook

Serviciul de comunicare al Facebook, desprins chiar din reţeaua socială, are, în sfârşit, aplicaţii dedicate pentru utilizatorii de Windows şi Mac.

 

Noile aplicaţii, anunţate anul trecut la F8, încearcă să ofere utilizatorilor aceeaşi experienţă şi aceleaşi funcţii ca versiunile mobile, însă nu se pot compara cu cei mai importanţi competitori, mai ales în contextul izolării sociale din cauza pandemiei COVID-19.

Aplicaţiile de Windows şi Mac se sincronizează cu versiunile mobile, astfel că utilizatorul îşi poate citi şi continua conversaţiile de pe orice device.

Din suita de facilităţi nu lipsesc notificările şi suportul pentru GIF-uri animate, existând inclusiv un dark mode, ca alternativă la interfaţa clasică, cu fundal alb.

La convorbirile video realizate cu Facebook Messenger, care au devenit deosebit de importante într-o perioadă în care mulţi oameni sunt izolaţi la domiciliu, pot lua parte 8 participanţi.

Nu are suport pentru screensharing

Deşi suficient pentru utilizatorii obişnuiţi, limita este prea mică pentru conferinţele de business, la care participă, de multe ori, un număr mare lucrători.

Cu Zoom, spre exemplu, la un apel video pot participa 100 şi chiar 500 de persoane.

De asemenea, Facebook Messenger nu are suport pentru screensharing, o funcţie importantă în cazurile în care participanţii trebuie să exemplifice pe ecran anumite discuţii.

Facebook a anunţat recent că izolarea socială a contribuit în ultima vreme la dublarea numărului de apeluri audio şi video făcute cu Messenger prin intermediul desktop-urilor.

 

Sursa: News.ro