Facebook a lansat o funcţie pentru jocuri în sistem cloud pe platforma sa de socializare

Ultima actualizare: 27-10-2020 08:40
facebook
Shutterstock

Facebook a lansat luni o funcţie pentru jocuri în sistem cloud pe platforma sa de socializare.

Astfel, utilizatorii pot să acceseze prin streaming şi să joace jocuri precum "Asphalt 9: Legends" şi "WWE SuperCard" fără să fie nevoie să le descarce, transmite Reuters.

”Nu oferim separat un serviciu de jocuri în sistemul cloud”, a anunţat compania într-o postare pe blog, adăugând că toate jocurile accesate prin streaming în sistem cloud pot fi jucate pe fila de jocuri sau în News Feed, transmite News.ro.

Funcţia de jocuri a Facebook este mai mică decât serviciile similare precum Stadia (Google), GeForce NOW (Nvidia) sau Luna (Amazon.com), care concurează pentru utilizatori pe o piaţă care se dezvoltă rapid.

Noua funcţie pentru jocuri a Facebook va fi disponibilă deocamdată pentru sistemul Android şi utilizatorii web, potrivit companiei, care lucrează şi la o variantă destinată sistemului iOS al Apple.

”Apple tratează jocurile diferit şi continuă să exercite controlul asupra unei resurse proate preţioase”, a arătat Facebook, adăugând că nu este sigur dacă lansarea serviciului pe app store al Apple este o cale ”viabilă”.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO