Dezvoltatorii de aplicatii mobile si mobisite-uri sunt premiati la ZF Mobilio'13


Ultimul update: Vineri 29 Martie 2013 06:58
Data publicarii: Marti 26 Martie 2013 17:54
Categorie: iLikeIT
ZF Mobilio

In ultimii ani aplicatiile mobile si mobisite-urile au accelerat printr-un ciclu evolutiv rapid, de la experimental, la folositor, aspecte esentiale ale vietii noastre cotidiene.

Aceasta popularitate a schimbat, de asemenea, peisajul afacerilor in multe feluri, deschizand oportunitati pentru toti.

Organizata pentru prima data acest an de catre Mobilio.ro, Mobilio Awards isi doreste sa atraga dezvoltatorii de aplicatii mobile si mobisite-uri care redefinesc standardele de excelenta si schimba regulile in lumea aplicatiilor mobile si mobisite-urilor.

INTRA ACUM PE MOBILIO AWARDS

Mobilio Awards se va desfasura in patru etape: inscriere: 11-27 martie; preselectie: 27-30 martie; jurizare: 30 martie- 5 aprilie si gala de premiere pe 16 aprilie in cadrul ZF Mobilio'13.

Pentru ca se doreste a fi o competitie riguroasa a aplicatiilor si mobisite-uri de calitate, Mobilio Awards are o serie de criterii de evaluare menite sa faca o departajare cat mai obiectiva a aplicatiilor inscrise in competitie: Creativitate & Inovatie; Grafic Design; User experience; Functionalitate; Rezultate.

Aplicatiile inscrise vor fi grupate in 6 categorii:

a. Best Mobisite – Site-uri optimizate pentru telefonul mobil

b. Best use of location services - Aplicatii / site-uri care folosesc optiunea de check-in / location based services

c. Best Game – Jocuri sau adver-jocuri publicate pentru iOS/WP8/Android/Blackberry/HTML5

d. Best Entertainment App – Aplicatii care fac parte din categoriile Entertainment, Lifestyle, Food&Drink, Music, Productivity, Utilities, Social Media

e. The most Innovating App – Aplicatii din orice categorie care au implementate elemente inovative sau au un concept inovativ

f. Best use of Mobi – Advertising – Aplicatii sau mobisite-uri create pentru promovarea unui produs sau serviciu.

Proiectul care a acumulat cel mai mare punctaj la toate criteriile din concurs va primi premiul "Best of Mobilio Awards".

In plus, George Buhnici va acorda premiul special iLikeIT pentru una din aplicatiile alese de el, iar castigatorul va putea sa isi prezinte aplicatia in cadrul emisiunii iLikeIT.

Premiile vor fi consistente:

1.000 Euro pentru cele 6 categorii

1.000 Euro + 10.000 Euro promovare in reteaua Mediafax Group pentru categoria Best of Mobilio Awards.

De ceva timp se simte nevoia pe piata de un eveniment dedicat aplicatiilor de mobil si dezvoltatorilor romani de aplicatii.

"Prin Mobilio Awards imi propun sa premiem performanta si creativitatea romanilor", spune Cosmin Pachiu, Business Manager Mobile Department Mediafax Group.

Jurizarea va fi facuta de la toate nivelurile industriei media interactive si alte domenii conexe, de catre oameni care traiesc si muncesc in industria aceasta in fiecare zi.

Din juriu fac parte Dan Virtopeanu, Managing Partner Breeze Mobile (Leo Burnett Group Romania); Adrian Botan, VP Creative Excellence CEE & Creative Partner, McCann Bucharest; Andrei Lopata, CEO Revo Solution; Doina Costache, Head of Multiple Industries, Google Romania; Todi Pruteanu, Business Strategy Manager, Microsoft Romania; Cristian Costache, Head of Digital Media la Aegis Media Romania si Cosmin Pachiu, BU Mobile Department & Special Projects, Mediafax Group.

Inregistrarea participantilor la concurs se face prin completarea unui formular online disponibil pe site-ul www.mobilio.ro.Formularul va fi completat pentru fiecare aplicatie inscrisa in concurs.

Ulterior participantii pot sa foloseasca titulatura de participant, semifinalist, finalist, castigator in scop promotional (afisare pe site-ul propriu, materiale de prezentare etc.).

Sursa: Pro TV