Cel mai bogat om din lume a devenit și mai bogat. E incredibil cu cât a crescut averea fondatorului Amazon într-o singură zi

Ultima actualizare: 22-07-2020 07:27
Cel mai bogat om din lume a devenit și mai bogat. E incredibil cu cât i-a crescut averea într-o singură zi
Getty

Averea netă a lui Jeff Bezos, fondatorul Amazon, a crescut luni cu 13 miliarde de dolari, cel mai semnificativ avans într-o singură zi de când a fost creat indicele Bloomberg Billionaires, în 2012, transmite Bloomberg.

 

Luni, acţiunile Amazon.com Inc au urcat cu 7,9%, cel mai mult din decembrie 2018, pe fondul sporirii optimismului privind tendinţele de cumpărături online.

Anul acesta, titlurile Amazon, cel mai mare retailer online din lume, au înregistrat un avans de 73%.

Jeff Bezos, în vârstă de 56 de ani, este cel mai bogat om din lume.

Averea sa a crescut anul acesta cu 74 de miliarde de dolari, la 189,3 miliarde de dolari, chiar dacă SUA înregistrează cel mai semnificativ declin al activităţii economice de la Marea Depresiune din anii 1930.

Averea sa este mai mare acum decât capitalizarea de piaţă a unor giganţi cum ar fi Exxon Mobil Corp, Nike şi McDonald's.

 

Fosta soție a lui Bezos este a 13-a cea mai bogată persoană din lume

 

Averea fostei sale soţii, Mackenzie Bezos, a crescut luni cu 4,6 miliarde de dolari, ea fiind acum a 13-a cea mai bogată persoană din lume.

Săptămâna aceasta, Amazon, care livrează anual aproximativ zece miliarde de produse, urmează să publice rezultatele sale trimestriale.

Luni, acţiunile Amazon înregistrau un avans de 4%, în timp ce indicele Nasdaq al Bursei de pe Wall Street a atins un nivel record, după ce jurnalul medical The Lancet a anunţat că vaccinul experimental împotriva COVID-19, denumit AZD1222 şi dezvoltat de AstraZeneca în colaborare cu cercetători de la Universitatea Oxford, este sigur şi produce un răspuns imunitar.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO