Jeff Bezos ar putea deveni primul trilionar din lume în urma pandemiei de coronavirus

Ultima actualizare: 15-05-2020 14:58
Jeff Bezos
Getty

Omul de afaceri Jeff Bezos ar putea deveni primul trilionar din lume, după ce vânzările Amazon au crescut semnificativ în timpul pandemiei de coronavirus.

Averea lui Jeff Bezos ar putea depăși pragul de un trilion de dolari până în anul 2026, conform indy100.com.

Deși există în prezent două companii care au o valoare de piață de peste un trilion de dolari, momentan nu există o persoană care să fi reușit această performanță.

Următoarele companii care ar putea să depășească pragul de un trilion de dolari sunt Google sau Amazon.

Averea lui Jeff Bezos a crescut cu 20 de miliarde de lire sterline într-o lună

 

Averea lui Bezos a crescut de la 125 de miliarde de lire sterline în data de 12 aprilie la 145 de miliarde de lire sterline în prezent, în mare parte datorită creșterii vânzărilor companiei Amazon pe durata pandemiei.

Jeff Bezos este cel mai bogat om de pe planetă, în ciuda unui divorț costisitor în urma căruia a pierdut anul trecut 25% din acțiunile companiei Amazon.

Business Insider a făcut un calcul, pentru cei care nu pot vizualiza concret o asemenea sumă: un dolar cheltuit de un american cu venituri medii este echivalent cu 1,3 milioane de dolari cheltuiți de Jeff Bezos.

Dacă Jeff Bezos va deveni trilionar, va deveni mai bogat decât 178 dintre cele 195 de țări din lume, bazat pe produsul intern brut al acestora.

Printre țările mai „sărace” decât Jeff Bezos s-ar număra Olanda, Arabia Saudită, Turcia și Elveția.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO