Ceilalti Zuckerberg. De ce nu renunta la munca parintii si surorile fondatorului Facebook

Ultima actualizare: 01-10-2012 07:03
familia Zuckerberg

Cu o avere de 17,5 miliarde de dolari in familia lor, ar putea foarte usor sa se retraga din campul muncii si sa se bucure de viata.

Insa parintii lui Mark Zuckerberg nu au ales calea usoara si inca muncesc de dimineata pana seara in cabinetul dentar pe care l-au deschis cu mult inainte ca Facebook sa fie fondat.

In fiecare zi a saptamanii, Ed Zuckerberg isi trateaza pacientii in cabinetul lui amenajat in casa de 600.000 de dolari din Dobbs Ferry, New York, iar sotia lui, Donna, administreaza afacerea.

Ed Zuckerberg si-a deschis afacerea in 1978 si a refuzat sa se retraga dupa ce fiul lui a devenit miliardar. Intr-un interviu acordat pentru New York Magazine, familia fondatorului Facebook a marturisit ca, la fel ca Mark, nu arunca cu banii aiurea.

Cum sa economisesti bani cand ai copii: 7 metode rapide

Despre Mark Zuckerberg se spunea pana nu demult ca este “cel mai sarac bogat pe care l-am vazut vreodata”, pentru ca traia ca un student oarecare, intr-o casa inchiriata, chiar daca avea deja miliarde.

Casa familiei lui a ramas aceeasi care a fost acum cateva decenii, cu putina mobila, o bucaratie mica, singurul lux din aceasta fiind un sir de scaune tapitate asezate in semicerc, in fata unui televizor mare.

Ed Zuckerberg nu s-a atins nici de actiunile Facebook in valoare de 2 milioane de dolari primite in dar de la fiul sau, care valoareaza acum 60 de milioane de dolari.

Nici cele trei surori ale fondatorului Facebook nu au renuntat la locurile de munca. Arielle este manager de produs la o firma din San Francisco, Donna coordoneaza un blog de arta culinara si face un doctorat, iar Randi, care este casatorita si are un copil, prezinta la un post TV un reality show despre scena high-tech.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO