Calculator de acum 30 de ani, găsit într-un pod. Ce a descoperit un bărbat când l-a deschis


Ultimul update: Luni 18 Februarie 2019 17:39
Data publicarii: Luni 18 Februarie 2019 16:59
Categorie: iLikeIT
Computer vechi de 30 de ani

John Pfaff, un profesor din New York, a făcut o descoperire neașteptată în casa părinților săi. Zeci de ani, un computer fabricat în 1983, în stare perfectă de funcționare, a fost depozitat în podul locuinței familiei.

Când acesta l-a deschis, a fost surprins să descopere că dispozitivul vechi de 30 de ani era în stare perfectă de funcționare. Mai mult, profesorul a găsit și dischete pe care erau stocate jocurile sale preferate de când avea 10 ani.

Astfel, profesorul newyorkez a postat pe Twitter o serie de fotografii și un filmuleț care arată că PC-ul încă funcționează perfect.

„O, Dumnezeule! Un Apple Ile a stat ascuns în podul părinților mei zeci de ani. Funcționează. Am introdus o dischetă veche în computer. M-a întrebat dacă vreau să revin la un joc vechi. Cred că are în jur de 30 de ani. Mă simt din nou de parcă aș avea 10 ani”, a scris John Pfaff pe Twitter, sincer surprins de descoperirea sa, informează CNN.

Când a introdus în computer o dischetă pe care era stocat jocul „Adventureland”, pe ecran i-a apărut mesajul: „Ce să fac în continuare?”

„Jocul acesta... n-am trecut niciodată de primul nivel, în ciuda numeroaselor ore pe care le-am petrecut încercând. Acum, cu www-ul, mai am o șansă. Muzica...este muzica aceea tipică acestui tip de computer”, a scris el într-un alt mesaj.

Pe dischete, profesorul a descoperit și alte jocuri, pe care le-a arătat copiilor lui.

„Copiii mei credeau că jocul Super Mario este incredibil de „retro”. Mâine, definiția lor a acestui cuvânt se va schimba în mod radical”, a mai scris el.

Totodată, Pfaff a mai descoperit și proiecte pe care le făcuse la liceu, cât și o scrisoare pe care tatăl său i-a scris-o când avea 11 ani și se afla în tabără.

„Am găsit o scrisoare pe care tatăl meu mi-a scris-o în 1986, când aveam 11 ani și eram într-o tabără de vară. Tata a murit în urmă cu fix un an. E incredibil că am descoperit ceva atât de banal de la el.”

Când le-a arătat computerul copiilor lor, a fost surprins să descopere că aceștia nu știau ce este aceea o dischetă.

„Fiul meu de 9 ani m-a întrebat surprins dacă „acela e un computer.” După aceea, s-a îndreptat către niște dischete și m-a întrebat „ce sunt astea”. Gemenii s-au distrat spunând că arată stupid.”

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

FULLSCREEN
Calculator de acum 30 de ani, găsit într-un pod. Ce a descoperit un bărbat când l-a deschis
  • /

Sursa: CNN

tineri, Bucuresti
Cum au "sărbătorit" tinerii 23 august. Aplicaţia care te duce înapoi în comunism
Turiștii pot "vizita" Berlinul înainte de căderea Zidului. Cum este posibil
"Călătoria" în lumea Star Wars, posibilă datorită unei tehnici moderne. Prețul experienței
Surse Bloomberg: Rivalul Netflix și Disney, Apple TV+, se va lansa în noiembrie
Bloomberg: Conversațiile utilizatorilor, înregistrate de Facebook. Explicația oferită
Samsung a prezentat noile modele Galaxy: Note 10 și Note 10 Plus
samsung
Samsung a prezentat Galaxy Note 10 şi Galaxy Note 10 Plus, compatibil cu reţeaua 5G