Breșă de securitate IT la site-ul imobiliare.ro. Reacţia portalului: "A fost rapid remediată"

08-02-2021 20:34
Sursa: profit.ro


proiect imobiliar

O vulnerabilitate de securitate IT a Imobiliare.ro, cel mai mare portal imobiliar din România, ar fi expus datele mai multor clienți stocate în peste 200.000 de fișiere, potrivit unui raport al WebsitePlanet.com.

Datele expuse s-ar fi regăsit, conform sursei citate, în circa 200.000 de documente (fișiere cu extensia PDF și JPG) și ar fi inclus informații de identificare personală, cum ar fi nume și prenume, numere de telefon, adrese poștale și de mail, CNP-uri, documente de proprietate, inclusiv planuri arhitecturale, specificații detaliate și locații ale proprietății, cărți funciare și documente ANCPI (Agenția Națională pentru Cadastru și Publicitate), imagini de profil ale utilizatorilor, descriere detaliată a proprietăților, inclusiv locația, precum și împrejurimile și serviciile locale.

 

Reacţia Imobiliare.ro a fost transmisă printr-un comunicat în cursul serii de luni

 

În luna ianuarie 2021, am detectat o potențială vulnerabilitate în sistemele noastre interne de stocare a datelor. Compania noastră a demarat în mod prompt o investigație internă. Vulnerabilitatea a fost rapid remediată. Investigațiile interne cu privire la cauze și consecințele potențiale continuă.

Asigurăm, pe această cale, că pentru Imobiliare.ro siguranța datelor este o prioritate și că depunem eforturi continue pentru a proteja confidențialitatea și integritatea informațiilor din platformele noastre, respectând toate normele în vigoare”.

Sursa: profit.ro