Aplicatia "Facebook Color Change" pentru Google Chrome trimite userul pe site-uri fraduloase

Dată publicare: 19-11-2012 16:43
Dată actualizare: 22-11-2012 00:08


color changer

Aproape 40.000 de utilizatori ai Facebook se confrunta cu o problema speciala pornita dintr-o aplicatie care ar trebui sa schimbe culoarea profilului.

Facebook se confrunta de mult timp cu aplicatii false care promit culori noi precum negru, roz sau verde pentru populara retea de socializare. Aceasta noua schema este insa extrem de complexa fata de versiunile anterioare, scrie Softpedia.

Odata instalata aplicatia, aceasta incepe sa afiseze bannere mari cu reclame din Google Ads. Daca utilizatorul da click pe una dintre reclame, este dus pe site-uri frauduloase al caror singur scop este sa-ti inregistreze datele personale, inclusiv contul de gmail.

Acest cont e folosit apoi pentru a genera bloguri multiple, toate pentru a promova schema in continuare. Aplicatia Chrome incepe apoi sa publice link-uri pe pagina de Facebook a victimei, unde vor primi tag si prieteni ai acesteia.

De fiecare data e un alt link, astfel incat e mai greu ca sistemul sa fie depistat de algoritmul Facebook.

"Mesajele spam se raspandesc ca un incendiu de padure" a explicat Catalin Cosoi de la Bitdefender pentru site-ul Softpedia.ro.

Cel putin 38.000 de useri au descarcat aplicatia din Google Chrome Web Store. Cele mai afectate tari sunt Statele Unite, Marea Britanie, Romania, Spania si Germania.

Specialistii ne sfatuiesc sa ne ferim de aplicatii care promit sa schimbe culorile pe Facebook.

Sursa: Pro TV