Anunțul făcut de Facebook. Toți utilizatorii vor fi afectați de schimbare

Ultima actualizare: 10-05-2020 10:34
facebook
Getty

Implementat pentru un număr limitat de utilizatori în luna martie, noul design al site-ului Facebook pentru desktop începe acum să fie disponibil tuturor utilizatorilor reţelei sociale.

 

În a doua parte a lunii martie, Facebook lansa un nou design pentru versiunea sa de desktop. Era vorba de un design opţional, la care doar un număr limitat de utilizatori aveau acces şi care trebuia activat manual, transmite News.ro.

Acum, compania americană anunţă că acest design va deveni versiunea implicită pentru toţi utilizatorii săi. Ca şi alte noutăţi din social media, noul design va fi activat treptat, astfel că va dura probabil câteva săptămâni până când toţi cei peste 2,6 miliarde de utilizatori ai reţelei sociale îl vor vedea.

Noul design pentru desktop împrumută multe elemente şi principii grafice din versiunea mobilă a reţelei sociale. Una dintre principalele noutăţi, care ajunge pe desktop înaintea smartphone-urilor, este dark mode. Din meniul de configurare, utilizatorii pot alege între tema clasică de culori, cu fundal alb, şi dark mode.

Prima impresie pe care o lasă noul design este că toate elementele grafice sunt mult mai mari. Chiar şi pe monitoarele cu rezoluţie mari, în primul ecran nu încape decât secţiunea Stories şi o parte din primul post al news feed-ului.

De altfel, toată coloana centrală este aproape identică cu cea din aplicaţia mobilă. Deasupra news feed-ului şi a secţiunii Stories, la fel ca pe telefon, există butoanele pentru secţiuni precum Video, Marketplace şi Groups.

Facebook spune că noul design este mai rapid, iar tranziţia dintre pagini se face mai fluent, aspect destul de evident la intrarea în secţiuni precum Grupuri sau Marketplace.

La fel de evident este faptul că Facebook mai are de lucru la anumite aspecte, fiind secţiuni întregi care încă folosesc designul vechi, precum zona de administrare a paginilor de Facebook.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Promo
PROMO SuperStar E timpul să fie legendari. E timpul pentru următoarea etapă. Recall SuperStar România

00:30
Alt Text!
Stirile PRO TV
Stirile PRO TV # 19.00 – 25 Octombrie 2021

45:39
Alt Text!
UFC
Nicolae Negumereanu vs. Ike Villanueva

10:19
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!