Galerie FOTO. Cel mai mare proiect ingineresc, de la piramide incoace, construit intr-o tara UE

Ultima actualizare: 10-05-2012 08:55

Este un proiect gigantic, iar constructia lui va costa una dintre tarile Uniunii Europene nu mai putin de 58 de miliarde de euro.

Proiectul se numeste Thames Hub si contine, pe langa cel mai mare aeroport pe care il va avea Europa, mai multe statii de cale ferata cu noduri feroviare pentru trenurile de mare viteaza, un terminal care va lega Europa de Marea Britanie prin Canalul Manecii, precum si un depozit de marfuri urias si un port.

Cei care l-au proiectat l-au imaginat ca pe ceva care sa uneasca toate caile de comunicatie intr-un singur punct, sa fie - asa cum ii  este si numele - un "hub" cu linii de cale ferata si metrou multi-stratificate, cu autostrazi de mare viteza, care sa treaca apoi prin Channel Tunnel.

Va include de asemenea si un nou baraj pe fluviul Tamisa si o noua indiguire, care va proteja malurile de inundatii si care va mari suprafata disponibila pentru constructie.

Designerul acestui proiect grandios este compania Foster and Partners, in cooperare cu autoritatile britanice. Prezentarea sa aduce mai degraba a megalomanie, decat a utilitate, proiectantul caracterizand toata aceasta constructie prin faptul ca Regatul Unit al Marii Britanii trebuie "sa-si recapete viziunile si curajul politic mostenit de la bravii conducatori din secolul al XIX-lea".

Constructia ar trebui sa nu dureze mai mult de 4-5 ani, fix cat a durat un alt proiect al firmei respective, realizat de curand in Hong Kong, unde s-a ridicat de la zero un aeroport si chiar s-a facut si o insula artificiala, langa el. 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO