Strauss-Kahn: Spania nu are nevoie de ajutor financiar extern

Dată publicare: 07-04-2011 00:48
Dată actualizare: 20-01-2012 22:50
Sursa: El Pais


Dominique Strauss-Kahn

Spania a implementat masurile potrivite pentru a conferi incredere in situatia sa financiara si nu are nevoie de ajutor financiar international, apreciaza directorul general al Fondului Monetar International, Dominique Strauss-Kahn.

"Nu am primit vreo cerere de ajutor din partea guvernului spaniol. Cred ca guvernul nu are nevoie de ajutor financiar. Consider, de asemenea, ca masurile implementate de guvern, atat la nivel fiscal, cat si pentru reforma sistemului de pensii, pentru piata muncii si banci, sunt corecte", a afirmat Strauss-Kahn intr-un interviu acordat publicatiei El Pais.

Spania, care face eforturi pentru a iesi din criza, continua sa fie obiectul temerilor investitorilor privind capacitatea de a relansa economia si de a imbunatati situatia financiara. In acest context, in luna martie, agentia de evaluare financiara Moody's a redus cu o treapta ratingul suveran al statului, la "Aa2", cu perspectiva negativa.

Afectata sever de criza financiara internationala si prabusirea pietei imobiliare, economia spaniola a scazut cu 3,7% in 2009 si a stagnat in 2010.

Pentru anul acesta, guvernul anticipeaza un avans al Produsului Intern Brut de 1,3%, iar Fondul Monetar International estimeaza o crestere de 0,6%.

Sursa: El Pais, Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO