Statul român, dat în judecată la Washington, de un grup de producători de energie solară. Ce reclamă companiile
Un grup de producători de energie solară a depus o cerere de arbitraj la Centrul Internaţional de Soluţionare a Litigiilor în materie de Investiţii (ICSID) din Washington împotriva Românie.
Potrivit Business Review, companiile au inregistrat pierderi in investitii din cauza deciziei de a reduce schema de subventionare in domeniul energiei regenerabile.
Potrivit unui anunț postat pe site-ul ICSID, cele zece companii sunt: LSG Building Solutions GmbH (Austria), Pressburg UK GmbH (Germania), Green Source Consulting GmbH (Austria), Solluce Romania 1 B.V. (Olanda), Risen Energy Solar Project GmbH (Germania), Core Value Investments GmbH & Co KG Gamma (Germania), Core Value Capital GmbH (Austria), SC LJG Green Source Energy Beta SRL (Romania), Anina Pro Invest Ltd (Cipru) și Giust Ltd (Cipru).
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
"Cererea de instituire a procedurilor de arbitraj" impotriva Ministerului Energiei din Romania a fost inregistrata oficial la ICSID, marti, 12 iunie 2018.
Ministerul Energiei este trecut pe site-ul ICSID ca reprezentant al statului roman in acest litigiu.
În 2013, Guvernul a decis reducerea subvenţiilor sub formă de certificate verzi acordate pentru sectorul energiei regenerabile. Companiile din domeniu reclamă acum faptul că, din această cauză, au avut pierderi.
Până în 2013, când Guvernul a decis reducerea subvenţiilor, România a oferit cel mai generos sprijin financiar din Europa pentru energia regenerabilă, ajungându-se chiar la fenomenul de supracompensare - subvenţii mai mari decât costurile unor beneficiari, potrivit Mediafax.ro.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: energie regenerabila, energie solara, arbitraj,
Dată publicare:
15-06-2018 11:07