Somajul in Germania, la cel mai scazut nivel din 1992


Ultimul update: Duminica 25 Martie 2012 00:58
Sursa: Bloomberg
Data publicarii: Vineri 01 Aprilie 2011 00:10
Categorie: Stiri Economice
somaj

Somajul din Germania a scazut in martie de doua ori mai mult decat au anticipat analistii, de la 7,3% la 7,1%, in conditiile in care instabilitatea din Orientul Mijlociu si criza din Japonia nu au descurajat companiile sa faca angajari.

Numarul persoanelor fara loc de munca a scazut cu 55.000, la 3,01 milioane, cel mai redus nivel atins dupa iunie 1992, a anuntat Agentia Federala pentru Munca. Somajul a scazut pentru a 21-a luna consecutiv.

"Nimic nu afecteaza in prezent mixul solid al cresterii exporturilor si al cererii interne care sustine reducerea somajului, inclusiv catastrofa din Japonia si problemele politice din Orientul Mijlociu", a declarat Mario Gruppe, analist la banca NordLB din Hanovra.

Increderea oamenilor de afaceri germani in economie s-a mentinut in aceasta luna aproape de un nivel record, in pofida problemelor existente la nivel international.

Volkswagen, cel mai mare producator de automobile din Europa, intentioneaza sa infiinteze 50.000 de locuri de munca, dintre care 6.000 in Germania, dupa ce vanzarile din primele doua luni au urcat cu 18% la nivel mondial.

Grupul Robert Bosch, cel mai mare producator de componente auto la nivel mondial, va infiinta in acest an 9.000 de posturi, iar 1.200 vor fi in Germania.

Sursa: Bloomberg Pro TV

Ajutoarele de la UE
Angajatul
Somajul, o adevarata problema in SUA. Milioane de oameni isi cauta job
VIDEO PROTVPLUS.RO