Romanii care au datorii catre stat pot scapa de plata penalitatilor. Noua masura adoptata de Fisc


Ultimul update: Miercuri 03 Octombrie 2012 02:36
Data publicarii: Joi 06 Octombrie 2011 19:00
Categorie: Stiri Economice

De vineri, toti romanii care au datorii catre stat pot scapa de plata penalitatilor, cu conditia sa plateasca restantele initiale pana la sfarsitul anului.

Fiscul a facut deja lista datornicilor pe care ii va instiinta prin posta ce sume au de plata. Nu se vor bucura de aceasta masura cei care au bani de dat catre primarii.

"Toti contribuabilii care datoreaza impozite si taxe din categoria celor adeministrate de ANAF vor primi incepand cu 15 octombrie o notificare cu privire la situatia fiscala existenta la 31 august 2011", a anuntat Sorin Blejnar, presedintele Agentiei Fiscale

Este vorba in general de datorii din impozitul pe venituri, altele decit salariile, cum ar fi cele din chirii.

In cazul celor cu activitati independente este vorba si de datorii la asigurarile sociale, de sanatate si de somaj.

Cei care au restante pot face o cerere Fiscului, care in cinci zile elibereaza un document cu sumele care trebuie platite si cu penalitatile care se anuleaza. Omul are zece zile la dispozitie ca sa plateasca datoria, dupa care in trei zile Fiscul ii da decizia care confirma stingerea datoriilor.

O zecime din datoriile de 14 miliarde de lei din evidentele Fiscului sunt ale populatiei. In top se afla bucuresteni cu o treime, urmati de locuitorii judetului Ilfov si de clujeni.

Tags: fisc, datorii,

VIDEO PROTVPLUS.RO