Primăria Capitalei reduce drastic banii pentru pasaje și străzi. Unde se vor duce 400 mil. de lei


Ultimul update: Duminica 01 Octombrie 2017 18:28
Data publicarii: Marti 26 Septembrie 2017 19:02
Categorie: Stiri Economice

Primăria Capitalei se pregăteşte să reducă drastic banii alocaţi pentru construcţia de pasaje şi străzi. În schimb, ar urma să primească fonduri în plus noile companii înfiinţate de municipalitate.

400 de milioane de lei vor fi folosiţi pentru salarii, maşini şi sediile firmelor deţinute de Primăria Generală care, deocamdată, există doar pe hârtie.

Primăria Capitalei condusă de Gabriela Firea a pus în discuţie o rectificare bugetară aspru criticată de consilierii din Opoziţie pentru că proiectele mari de infrastructură ar urma să pierda aproape 175 de milioane de lei.

Roxana Wring, USR: ''Pe ultima parte a anului 2017, toţi banii de la investiţie se vor duce pe finanţarea salariilor celor 20 şi un pic de societăţi comerciale, bunuri şi servicii, chirii, care nu vor îmbunătăţi viaţa bucurestenilor. 400 de milioane de lei merg spre finanţarea unor societăţi care dublează de fapt ceea ce face acum Primăria.''

De exemplu, Pasajul Sudului rămâne fără 60 de milioane de lei, iar cel de la Ciurel fără 35 de milioane de lei, potrivit proiectului de rectificare bugetară. Şi lucrările la pasajul Prelungirea Ghencea-Domnești pierd 5 milioane de lei.

Traficul pe şoseaua Prelungire Ghencea este un coşmar în fiecare zi. Oamenii care locuiesc în zona spera de 10 ani ca autorităţile să se ţină de cuvânt. Adică să lărgească stradă la trei benzi pe sens şi să construiască un pasaj la intersecţia cu Centura Capitalei.

În schimb, companiile înfiinţate de Primăria Capitalei pentru gestionarea activităţilor din Capitală, de la parcări, străzi, agrement şi turism, ar putea încasa 400 de milioane de lei în plus.

Cătălin Deaconescu, PNL: ''Mai mult de 12% din bugetul Capitalei se va duce pentru aceste firme despre care nu am aflat cu ce se ocupa. Doar pentru cele trei luni rămase din acest an, doar pentru plata consiliilor de administraţie pentru aceste societăţi se cheltuie mai mult de 1 milion de euro.''

Primăria Generală vrea să taie şi din finanţarea unui proiect de dotări pentru pompieri, dar şi din banii alocaţi traseelor de biciclişti.

Asta în vreme ce, de exemplu, construcţia unei statui ar putea primi aproape 8 milioane de lei. Bani în plus ar putea avea la dispoziţie şi proiectul de lărgire a străzii Fabrica de Glucoză: 5 milioane de lei.

Rectificarea bugetară urmează să fie discutată joi de Consiliul General. Opoziţia nu are însă speranţe că se vor schimba prea multe, pentru că se afla în minoritate.

Când au fost înfiinţate aceste societăţi ale primăriei, Gabriela Firea a declarat că ele vor contribui la reducerea tarifelor şi la creşterea calităţii serviciilor publice.

Soluția găsită de Primăria Capitalei pentru a nu mai fi plimbați cu acte inutile între ghișee
Cum au lăsat trei false angajate ale Primăriei fără niciun ban mai multe persoane din Iași
VIDEO PROTVPLUS.RO