Presedintele UE: Nu se intrevede o noua recesiune in zona euro sau la nivel mondial


Ultimul update: Sambata 27 Octombrie 2012 18:46
Data publicarii: Vineri 19 August 2011 03:40
Categorie: Stiri Economice
Herman van Rompuy

Zona euro sau economia mondiala nu vor fi afectate de o noua recesiune, in pofida incetinirii generale a ritmului de crestere, a declarat joi, la Oslo, presedintele Uniunii Europene, Herman Van Rompuy.

In privinta scrisorii presedintelui francez Nicolas Sarkozy si a cancelarului german Angela Merkel, prin care i se cere sa prezideze zona euro, Van Rompuy a aratat ca exercita deja acest rol, dar ca oficializarea acestuia revine viitorului summit al liderilor din regiune.

" Nu exista nicio perspectiva de crestere economica negativa. Ritmul ar putea fi ceva mai lent decat asteptarile, dar nu anticipam crestere economica negativa, recesiune ", a adaugat oficialul.

In privinta presedintiei zonei euro, Van Rompuy a subliniat ca a condus deja patru summit-uri ale ministrilor din regiune, in 2010 si 2011.

"Cancelarul Merkel si presedintele Sarkozy au propus ca prezidez aceste reuniuni in mod regulat, dar fac deja acest lucru", a spus el, adaugand ca la summit-ul zonei euro din octombrie va fi stabilita noua arhitectura institutionala a guvernantei economice a zonei euro.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO