Ministrul Muncii: Alocatiile pentru copii nu vor mai fi cuplate cu ajutorul de sprijin al familiei si cu venitul minim

23-06-2015 21:01


rovana plumb

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat, marti, ca Guvernul va modifica legislatia astfel incat alocatiile de stat pentru copii sa nu mai fie cuplate cu ajutorul pentru sustinerea familiei si cu venitul minim garantat.

"Vom modifica legea in ceea ce priveste conditionalitatea intre primirea ajutorului de sprijin al familiei si venitul minim garantat de alocatiile de stat pentru copii, deoarece in urma majorarii alocatiilor de stat pentru copii, respectiv dublarea alocatiilor de stat pentru copii, va conduce pentru 300.000 de familii si 500.000 de copii la micsorarea alocatiei de sprijin pentru familie. De aceea, vom decupla alocatia de stat pentru copii, care reprezinta dreptul copilului, de veniturile pe care le obtin parintii si in functie de care se calculeaza beneficiile sociale, respectiv alocatia pentru sprijinul familiei si venitul minim garantat. Astfel, 300.000 de familii si 500.000 de copii vor primi alocatia de la stat egala cu ceea ce se primeste in luna iunie si copiii vor primi alocatia dublata conform legii pe care am adoptat-o", a spus ministrul Muncii, la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

CITESTE SI: Familiile care au ajuns sa planga pentru ca s-au marit alocatiile. In ce situatie pierd mai multi bani decat primesc

Ea a adaugat ca aceasta modificare legislativa se va face in baza legii de abilitare a Guvernului de a emite ordonante.

"Speram sa fie gata cu toate avizele in cursul saptamanii viitoare. Avand in vedere ca de la 1 iulie copiii vor primi alocatia dubla aferenta lunii iunie, nu vrem ca beneficiile sociale ale acestor familii cu venituri reduse si care au in intretinere copii sa fie afectate", a mai spus Plumb.
 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO