Locatarii din Târgu Mureș își pot plăti întreținerea online, printr-o aplicație gratuită

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 01 Martie 2018 12:57
Categorie: Financiar

Locatarii din Târgu Mureș își pot plăti de acum înainte online cheltuielile de întreținere la blocurile din cartiere. O aplicație gratuită le vine în sprijin și îi va scăpa de drumurile până la sediile asociațiilor.

Aplicația poate fi accesată gratuit și permite totodată achitarea facturile individuale de telefon, gaze sau electricitate.

Ca în mai toate blocurile din țară, locatarii din Tragu Mureș își achitau până acum întreținerea la sediile asociațiilor de proprietari.

Ca să vină în sprijinul lor, un administrator a creat o aplicație care să faciliteze aceste plăți: ”Selectează asociația din care face parte, își va selecta apartamentul și prin această balanță individuală poate să vizoneze toate cheltuielile pe care le are de achitat către asociația de proprietari. Din același aplicație se poate conecta pentu plata online cu același ID.”

Ajutat de prieteni din domeniul IT, bărbatul a lucrat trei ani la această aplicație, iar acum sistemul este gata pentru a fi folosit.

Călin Moldovan, administrator asociație de proprietari: ”Am găsit de cuvînt să venim în sprijinul administratorului de bloc, astfel încât să îi simplificăm munca.”

Aplicația este gratis .

Rus Dumitru, președinte Liga Asociațiilor de Proprietari Târgu Mureș: ”Din câte înțeleg eu, se adresează mai mult generației dvs, pentru că la noi sunt multe persoane în vârstă. Vom desprinde dacă, mă rog, avantajele sunt semnificative și fiecare va opta să o utilizeze, sunt în jur de 9 sute de asociații, majoritatea sunt asociații mici.”

Și administratorii pot să renunțe de acum la pix și hârtie. Tot ceea ce trebuie să facă este să introducă facturile în sistem. Cei câștigați sunt locatarii, care, pe lângă plata online, pot să urmărească drumul banilor.

Aplicația, testată deja, poate fi accesată gratuit. În cadrul aceluiași program, locatarii pot să își achite și facturile individuale: telefonice, de gaz sau electricitate.

Cat de sigure sunt cladirile ce au fost izolate cu polistiren. Inginerii ne arata cea mai frecventa greseala a muncitorilor
Cat de sigure sunt cladirile ce au fost izolate cu polistiren. Inginerii ne arata cea mai frecventa greseala a muncitorilor
VIDEO PROTVPLUS.RO
Bani, euro
Țara preferată de români pentru joburi majorează masiv salariul minim. La cât ajunge în 2019
Efectele Brexitului. Salariile au explodat în Regat, dar nu mai sunt angajați care să le ia
Când va adopta România moneda EURO. Anunțul făcut de Guvern
Se scumpește masa de Crăciun. Comparație între prețul produselor în 2017 și în 2018
Noi reguli pentru darea în plată. Cum vor putea românii să scape de datorii
Avertismentul FMI despre economie: ”nori de furtună se adună”
Volkswagen - AFP/Getty
Volkswagen ocolește România. Ce țară a ales pentru investiția gigant din estul Europei
Prețuri mari pe piață înainte de Crăciun. Leguma care s-a scumpit cu 32% față de anul trecut
Cine sunt angajații din România care câștigă 1.300 € în mână, dublu față de media națională
Condiții noi pentru credite, din 2019. 44% dintre români vor să se împrumute anul viitor
Au stat 2 zile la coadă ca să cumpere noua bancnotă de 100 LEI. Cu cât au vândut-o apoi pe internet
Încă o companie aeriană părăsește România. Ce se întâmplă cu pasagerii afectați