Lantul slabiciunilor pe santierul autostrazii Arad-Nadlac. Muncitorii nu au primit salariul din vara


Ultimul update: Luni 19 Noiembrie 2012 06:57
Data publicarii: Vineri 16 Noiembrie 2012 19:30
Categorie: Stiri Economice

Autostrada Arad-Nadlac, asteptata de toti cei care circula spre tarile din Vest, este cu cel putin o luna si jumatate intarziata. Lucrarile s-au oprit, asa ca sunt slabe sanse ca soseaua de mare viteza sa fie gata in aprilie 2013, asa cum s-a promis.

O analiza a situatiei arata un lant al slabiciunilor, din care au de suferit atat muncitorii, care nu si-au mai primit salariile de patru luni, cat si noi toti, care visam la drumuri decente, dar ne rupem masinile prin gropi. 

Pe santierul de pe tronsonul 1 al autostrazii Arad- Nadlac, aproape 100 de muncitori au protestat, suparati ca nu si-au primit salariile inca din vara.

Reprezentantii firmei Romstrade, care a castigat licitatia, spun ca au inchiriat de la firma din Oradea 53 de utilaje, dar, la randul lor, nu au primi bani de la beneficiar. Compania nationala de drumuri nationale si autostrazi. Practic de la stat.

Acestia refuza sa comenteze situatia, in vreme ce muncitorii nu mai vor sa lucreze pe degeaba.

Autostrada Nadlac- Arad a fost impartita in doua tronsoane si firma Romstrade se ocupa de portiunea dintre Nadlac si Pecica.

Dupa o analiza facuta pe santier de Corpul de control al premierului, la inceputul saptamanii contractul cu Romstrade a fost reziliat.

Hotararea a fost atacata de firma in justitie, si, in asteptarea unei decizii judecatoresti, situatia ramane in aer.  Spre disperarea muncitorilor care nu stiu cu ce bani vor intra in iarna.

VIDEO PROTVPLUS.RO