Adio, Nokia, bun venit Bosch! Victor Ponta si Emil Boc au taiat panglica noii fabrici germane de la Jucu

09-05-2014 19:28


Vineri, germanii au deschis o noua fabrica la Jucu, cu peste 300 de angajati. Acolo se vor produce componente auto dar si sisteme de propulsie pentru bicicletele electrice.

Si cum de pe urma finlandezilor oamenii au beneficiat de asfalt, scoala moderna si dispensar, acum asteapta aceleasi lucru si de la nemti: sa dezvolte zona. La eveniment au participat premierul Victor Ponta si Emil Boc, primarul Clujului.

"Hai veniti, daca ati inceput! Inceput de Boc, terminat de Ponta! Haideti incoace!", i-a spus prim-ministrul lui Emil Boc.

Panglica noii fabrici de la Jucu a fost taiata de premierul Ponta, deodata cu Emil Boc.

Investia celor de la Bosch se ridica la 70 de milioane de euro si se estimeaza ca pana in 2015 vor avea 750 de angajati.

Aici se vor fabrica componente electronice si dispozitive de siguranta pentru industria auto, dar si sisteme de propulsie pentru bicicletele electrice.

"Nu se propulseaza singura, va trebui sa pedalezi, dar obtii putere suplimentara de la motor, din baterie", au explicat reprezentantii companiei.

Acest tip de bicicleta va costa intre 1.800 si 4.500 de euro. Insa nemtii vor trebui de multe ori sa pedaleze la propriu in infrastructura romanesca, si asta deoarece festivitatile de deschidere au fost primite cu umor negru cand a venit vorba de cei 50 de kilometri de autrostrada.

Oamenii din Jucu isi pun toate sperantele in cei de la Bosch, si anume ca zona lor se va dezvolta, asa cum s-a intamplat cand au fost cei de la Nokia.

In trei ani, cu banii platiti de finlandezii de la Nokia aici s-au atins trei obiective importante. S-a ridicat un dispensar, s-a modernizat scoala si s-a construit un parc de joaca pentru copii.

Pe langa investitorii de la Bosch, in zona mai este o o fabrica Longhi, unde se produc elctrocasnice.

Tags: bosch, jucu, investitii,

VIDEO PROTVPLUS.RO