Guvernul vrea sa reduca CAS-ul cu 2%. FMI crede ca e greu de facut

28-04-2011 12:50

Oficialii FMI nu vad cu ochi buni intentia autoritatilor noastre de a reduce contributiile sociale. Guvernul a anuntat deja ca are de gand sa le taie, dar specialistii americani sugereaza ca acest lucru va fi foarte greu de facut.

Oficialii FMI spun ca vor accepta o reducere a taxelor numai daca executivul ii convinge ca-si poate respecta angajamenetele. Si anume incadrarea intr-un deficit de 4,4% anul acesta si de 3 % in 2012. Autoritatile au anuntat in mai multe randuri ca intentioneaza sa reduca CAS-ul platit de angajator cu 2 sau 3 puncte procentuale din a doua parte a anului.

Problema este ca reprezentantii FMI sunt ingrijorati si de alegerile din 2012. Ei sustin ca anul electoral poate sa puna in pericol continuarea reformelor din economie. Potrivit unor surse apropiate negocierilor, analistii americani au declarat ca cel mai mare risc va aparea in momentul in care economia incepe sa isi revina, iar politicienii vor considera ca nu mai trebuie sa faca reforme. Asa ca negocierile se anunta destul de tensionate.

Cititi si:

"Fierbe apa din oceane." Vezi fotografiile care i-au socat pe oceanografi

Nunta regala, LIVE pe www.stirileprotv.ro, vineri, de la ora 09:00

Tags: fmi, imprumuturi,


VIDEO PROTVPLUS.RO