Google baga 100 milioane de dolari in cea mai mare ferma eoliana din lume


Ultimul update: Duminica 17 Iunie 2012 03:06
Data publicarii: Marti 19 Aprilie 2011 16:09
Categorie: Stiri Economice
Ferma eoliana

Shepherds Flat Wind Farm din Oregon va deveni cu siguranta cea mai mare ferma eoliana din lume. Va putea alimenta 235.000 de locuinte cu energie electrica, iar acum gigantii industriei americane investesc in proiect sume uriase.

Gigantul american este omniprezent in proiecte-gigant care protejeaza mediul. Ca sa-si sublinieze latura verde si sa dea bine pe piata, americanii nu ezita sa investeasca 100 de milioane de dolari in centrale eoliene, potrivit blogului oficial.

Cum arata spatele unui site si ce se ascunde acolo

Si nu este vorba despre orice fel de investitie, ci despre un proiect controversat, considerat ca va deveni cea mai mare ferma eoliana a lumii, amplasata pe uscat.

Shepherds Flat Wind Farm din Oregon este in constructie in acest moment si se spera terminarea ei pana in 2012, explica directorul operatiunilor de mediu de la Google, Rick Needham.

"Cand va fi gata, centrala va avea o putere instalata de 845 MW. Aceasta va fi prima centrala comerciala din SUA ale carei turbine au la baza generatoare cu magnet permanent", potrivit oficialului.

Cum a aparut cel mai popular cuvant din lume. Poveste americana 100%

Microsoft se plange la UE ca Google nu ii da YouTube

Sursa: Pro TV

GLUMA ANULUI! Cum a ajuns Gigi Becali in dictionarul Google
Secretele lui Iuri Gagarin. Primul cosmonaut a dus carnati in spatiu
Cum te angajezi la Dacia, Google sau Microsoft? Joburi scoase la concurs
VIDEO PROTVPLUS.RO