FMI: SUA nu au un plan credibil de reducere a deficitului bugetar


Ultimul update: Joi 29 Martie 2012 17:43
Data publicarii: Miercuri 20 Aprilie 2011 23:58
Categorie: Stiri Economice
Capitoliul, guvernul SUA

Statele Unite nu au un plan credibil, pe termen mediu, pentru reducerea deficitului bugetar, a declarat economistul sef al Fondului Monetar International, Olivier Blanchard.

Soc pe rating. Cea mai mare economie a lumii retrogradeaza

"Exista motive de ingrijorare", a spus Blanchard, intrebat in legatura cu masurile de echilibrare a bugetului adoptate de Statele Unite.

Agentia Standard&Poor’s a revizuit, luni, perspectiva ratingului "AAA" al Statelor Unite de la stabila la negativa, din cauza ingrijorarii ca liderii americani nu vor reusi sa ajunga la un acord referitor la reducerea deficitului bugetar.

"Statele Unite duc lipsa de un plan credibil, pe termen mediu, de reducere a deficitului bugetar. Discursul presedintelui Barack Obama din 13 aprilie merge in directia buna, dar deciziile concrete se lasa asteptate", a aratat Blanchard.

In opinia sa, planul de economisire a 39 de miliarde de dolari adoptat in aprilie de republicani si democrati este insuficient. "Diviziunile ideologice dintre democrati si republicani, privind tratarea acestei probleme, sunt enorme", a subliniat oficialul FMI.

Sursa: Pro TV

Administratia Obama a cerut in secret S&P sa nu inrautateasca ratingul SUA
Soc in America. 400 de politisti NYPD, prinsi cu spaga. I-au filat colegii
Razboiul lui Trump:
VIDEO PROTVPLUS.RO