Constructori: "Lucrarile la Magistrala 5 metrou au fost intrerupte si muncitorii trimisi acasa"

11-03-2013 20:07


"Lucrarile la Magistrala 5 de metrou, Drumul Taberei - Universitate, nu sunt intrerupte", a sustinut premierul in fata presedintelui Bancii Europene de Investitii, care finanteaza aproape jumatate din proiect.

Insa constructorii metroului il contrazic pe Victor Ponta: nu se lucreaza deloc, iar muncitorii au fost trimisi acasa.

Victor Ponta: "M-am convins exact de la reprezentantii companiilor ca nu s-a oprit nicio lucrare acolo. Iata ca mai sunt si lucruri neadevarate in presa".

Dan Trifu, consultant la Magistrala 5 metrou: "La magistrala lucrarile sunt oprite, nimeni nu mai lucreaza, nimeni nu mai are niciun ban, ba, mai mult, majoritatea oamenilor au fost trimisi acasa. Domnul prim-ministru ar trebui sa mearga la fata locului si sa vada si dansul de ce lucrarile sunt oprite. Dar cred ca stie foarte bine de ce sunt lucrarile oprite. Pentru ca nu mai e finantata lucrarea...".

Premierul spune, insa, ca sunt suficienti bani de la Banca Europeana de Investitii pentru a continua lucrarea.

Victor Ponta: "Avem in continuare inca 300 milioane de euro din creditul de la BEI, care urmeaza sa fie accesat intr-un calendar care sa se incadreze si in obligatiile noastre privind deficitul bugetar".

De fapt, din teama de a nu mari deficitul, statul nu isi mai plateste jumatatea sa din lucrari si atunci nu poate lua nici banii de la Banca Europeana de Investitii.

Danut Trifu, consultant la Magistrala 5 metrou: "Statul roman punea jumatate, jumatate punea Banca Europeana. In momentul in care statul roman avea 50 de milioane de euro, tragea automat si din contul Banii Europene de Investitii inca 50 de milioane de euro".

Guvernul nu mai are bani pentru lucrari, ci doar pentru conservare.

Dan Trifu, consultant la Magistrala 5 metrou: "Trebuie sa facem hidroizolatia, pentru ca apa ar compromite lucrarile. Trebuie sa acoperim lucrarile cu pamant si cand vor fi bani, o sa decopertam iarasi".

Lucrarile sunt intarziate deja cu peste un an.

VIDEO PROTVPLUS.RO