Chiriile din București le-au depășit pe cele din Cluj. Prețul mediu al unui apartament de 2 camere

Ultima actualizare: 22-02-2020 11:33

Capitala rămâne principalul oraș în care tot mai mulți oameni vin să își croiască un viitor. O demonstrează și un raport făcut de o agenție imobiliară, care arată că au crescut din nou chiriile în București și le-au depășit pe cele din Cluj.

Și asta, în condițiile în care 50% din locuințele închiriate în toată ţara sunt în Capitală.

În ultimele trei luni din 2019, în Bucureşti au fost scoase spre închiriere peste opt mii de apartamente. Dacă la începutul lui 2019, chiria pentru un apartament cu două camere era, în medie, 410 euro, la final de an, a ajuns la 420 de euro.

Majorarea s-a datorat numărului mare de oameni care vin la muncă sau la studii în Bucureşti, sunt de părere specialiştii în imobiliare.

Daniel Crainic, imobiliare.ro: „Asistăm la o migraţie internă. Tot mai mulţi tineri calificaţi se mută în Bucureşti. Aceştia au salarii destul de bune, îşi găsesc joburi calificate şi îşi permit chirii bune. Pe de altă parte avem livrări de apartamente noi, suficiente, care oferă un standard de locuire ridicat, dar şi un preţ pe măsură."

Este vorba despre apartamentele premium, noi, care sunt închiriate direct de contructor. O afacere în plină dezvoltare atât în Bucureşti, cât şi în alte oraşe din ţară. Preţurile sunt însă şi cu 60 la sută mai mari decât în cazul locuinţelor obişnuite.

Agent imobiliar: „Capitala şi oraşul Cluj sunt orașe care ridică media chiriilor şi ţin sus nivelul chiriilor. În Bucureşti, în zonele de lux, în special zona de Nord, ajunge un apartament de 2 camere undeva la 1.000, 1.200 de euro pe lună. Luxul astăzi nu mai este doar zona, sunt şi finisajele, spa-ul, facilităţile, casă inteligentă, green energy.”

Potrivit imobiliare.ro, în clasamentul celor mai mari chirii după Bucureşti şi Cluj, care sunt la egalitate, se situează Timişoara şi Braşov, unde proprietarii cer, pentru două camere, în medie, 350 de euro pe lună, dar şi Iaşiul - cu 330 de euro pe lună. Reşita, în schimb, este o excepţie de la regulă. Aici proprietarii cer 180 de euro pe lună.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO