Pe harta promisiunilor de drumuri apare inca o centura in sudul Bucurestiului. Intrarea va fi taxata

Ultima actualizare: 06-11-2012 04:14

O noua centura va rasari la 10 kilometri de actuala sosea ocolitoare, in sudul Bucurestiului, sufocat de trafic.

Ministerul Transporturilor vrea sa construiasca drumul in parteneriat public privat, ceea ce inseamna ca soferii vor circula pe acolo doar cu taxa.

Si tot oficialii ne anunta ca autostrazile spre mare si spre munte, promise anul acesta, vor fi gata cu cel putin o luna intarziere, din cauza nametilor.

Sudul Bucurestiului, centura capitalei, un loc pe care ar trebui sa-l evitati, daca nu vreti sa va pierdeti timpul in cozi uriase, pe zeci de kilometri.

Pentru a fluidiza traficul, Ministerul Transporturilor s-a gandit sa atraga firme private care ar putea construi o autostrada privata in jurul Bucurestiului.

Ministerul Transporturilor pune la dispozitie terenul, iar constructorul vine cu banii. Anuntul cu privire la licitatia pentru jumatate din noua centura va fi facut la inceputul lunii martie, iar in noiembrie se va semna contractul. In total, noul drum, paralel cu centura, va avea 48 de kilometri si trebuie terminat in trei ani.

Una peste alta, autostrazile asteptate de sute de mii de soferi, care urmeaza sa fie date in exploatare in acest an, mai intarzie din cauza ninsorilor din aceasta iarna.

In sfarsit vom putea ajunge pana la mare incepand cu 30 iunie. Din pacate, insa, in zona Medgidia-Cernavoda vom circula cu viteza redusa, pe un singur fir.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO