BM: Romania va avea in acest an cea mai lenta crestere economica din UE


Ultimul update: Marti 23 Octombrie 2012 00:59
Data publicarii: Marti 19 Aprilie 2011 23:49
Categorie: Stiri Economice
Banca Mondiala

Romania va inregistra in acest an cea mai lenta crestere economica dintre cele zece state membre ale Uniunii Europene (UE) din Europa de Est, urmata anul urmator de cea mai rapida crestere din regiune, potrivit unui raport al Bancii Mondiale.

Institutia financiara se asteapta la o crestere economica de 1,5% in acest an si de 4,4% anul viitor. Lituania, cu 4,3%, va avea in acest an cea mai buna evolutie economica, urmata de Slovacia (4,1%) si Polonia (4%).

Pe ultimele pozitii, dar inaintea Romaniei, se situeaza Slovenia si Cehia (ambele cu (2,2%), respectiv Bulgaria (2,5%). Anul urmator, Romania va inregistra cea mai mare crestere din regiune, urmata de Slovacia (4,3%) si Polonia (4,2%). "Ne asteptam ca Romania sa conduca anul urmator recuperarea intre cele zece state UE, cu un avans estimat la 4,4%", a declarat economistul BM Catalin Pauna.

Slovenia (2,5%) si Cehia (2,7%) vor avea anul urmator cele mai slabe cresteri ale PIB dintre cele zece state analizate. Pentru regiunea UE10, institutia internationala anticipeaza o crestere de 3,1% in acest an, urmata de un avans de 3,8% anul urmator.

Sursa: Pro TV

Milioane de oameni, amenintati de saracie, avertizeaza Banca Mondiala
Se poate si mai rau. Vezi care e tara cu cea mai scumpa benzina din lume
BM va acorda Romaniei 750 mil euro pentru sanatate si asistenta sociala
VIDEO PROTVPLUS.RO