Anunțuri de job în care sunt menționate ofertele salariale. Acestea primesc cu 37% mai multe CV-uri

Ultima actualizare: 06-05-2022 14:08
job, cautare, salarii
Shutterstock

Transparența ofertei salariale în anunțul de angajare este un criteriu tot mai important în alegerea jobului, mai ales sub impactul inflației în creștere și a mobilității accelerate a candidaților.

Selectarea joburilor care afișează salariul devine o tendință tot mai clară în căutările candidaților români, cu atât mai mult cu cât aceștia folosesc funcția de ordonare a joburilor de pe BestJobs, inclusiv după nivelul salariului, pe lângă domeniu, locație, nivel de experiență sau mod de lucru. Conform datelor din platforma de recrutare BestJobs, anunțurile care menționează oferta salarială primesc cu 37% mai multe CV-uri.

Mai exact, datele arată că peste un sfert din totalul aplicărilor s-au îndreptat către acele anunțuri care menționează salariul, iar în prezent, 1 din 5 joburi de pe platformă are salariul publicat.

Domeniile cu cele mai multe anunțuri de angajare cu oferta salarială afișată sunt în IT, transporturi, vânzări sau medicină.

IT. Poziții de specialiști middle (0-2 ani de experiență) și seniori (peste 5 ani de experiență)

În IT, salariile nu fluctuează foarte mult la nivel de regiune deoarece piața de specialiști este globalizată, posibilitatea de a lucra remote oferind acces angajatorilor la talente din toate colțurile lumii, singura condiție fiind accesul la internet, de preferat de mare viteză.

Salariile diferă în funcție de limbajele de programare cerute, experiența în domeniu și responsabilitățile rolului. Dacă un Programator junior începe cu un salariu mediu de 1000 de euro/lună, în cazului unui Programator senior el poate ajunge până la 5000 de euro/lunar net.

Transporturi. Pandemia și contextul internațional actual au făcut ca nevoia pentru specialiști în transporturi și logistică să fie mai mare ca niciodată. De la livratori, curieri, șoferi profesioniști în țară sau în comunitate, ofertele sunt numeroase iar angajatorii sunt mereu în căutare de candidați. Ofertele salariale diferă destul de mult, în funcție de pregătirea și certificările cerute, topul fiind condus de șoferi de transport marfă în Uniunea Europeană, unde salariul ajunge până la 3500 de euro/net. La cerințe se numără carnet conducere categoria C+E, card tahograf și atestat transport marfa.

Vânzări. Vânzările sunt un domeniu bun de luat în calcul, pentru că nu ai nevoie de multă experiență de lucru, poți începe chiar și dacă nu ai experiență profesională. Majoritatea pozițiilor în vânzări nu necesită training specializat sau educație tehnică pentru a începe. Este una dintre cele mai accesibile meserii, iar dacă ai pasiune pentru vânzări și îți asumi responsabilitatea de a învăța despre clienți, este suficient să ai o poziție entry-level care poate deveni o carieră interesantă și lucrativă. Majoritatea ofertelor salariale în vânzări sunt formate dintr-o parte fixă și comisioane în funcție de performanța lunară.

Medicină. Deficitul de personal în sănătate a fost accentuat de criza sanitară, presiunea la care au fost supuși medicii și asistentele fiind un subiect de îngrijorare la nivel internațional. Ofertele de muncă în acest domeniu sunt numeroase și cuprind, pe lângă salariile foarte atrăgătoare, suport în relocare, gărzi plătite sau extra beneficii salariale pentru a încuraja specialiștii să aplice.

Date oferite de BestJobs, una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România. În orice moment, pe BestJobs sunt peste 4,6 milioane de profesioniști conectați la piața muncii, peste 40.000 de joburi și mii de freelanceri, agenți de recrutare sau specialiști în dezvoltare profesională și personală (coachi, mentori, terapeuți, avocați și alte tipuri de specialiști).

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO