Vesti proaste pentru judecatoarea acuzata ca ar fi condus beata in 2007


Ultimul update: Vineri 19 Octombrie 2012 12:40
Data publicarii: Miercuri 07 Ianuarie 2009 00:00
Categorie: Stiri actuale

Chiar daca partenerii si colegii sai au decis anul trecut, neinceperea urmaririi penale s-a hotarat ca femeia sa fie din nou cercetata. Cel care venit cu ideea, este procurorul Marius Iacob, acelasi din cazul Elodia.


Judecatoarea Elena Turcu, care era in 2007 sefa sectiei urmarire penala de la Tribunalul Dambovita a fost prinsa conducand bauta la volan, sustin agentii de circulatie. Atunci a facut un circ rusinos pentru un magistrat. A refuzat sa sufle in fiola si i-a jignit pe politisti. Testele au aratat ca judecatoarea avea 1 la mie alcoolemie.

Dupa tot scandalul, judecatoarea a reusit sa scape de dosarul penal si de pedeapsa, ar fi putut primi intre unu si cinci ani de inchisoare. A reclamat faptul ca alcoolemia i s-a stabilit in conditii dubioase, pentru ca sangele nu i-a fost recoltat in recipentele standard.

N-a fost suspendata, ba mai mult, cazul ei s-a discutat si in Consiliul Superior al Magistraturii si aici a fost absolvita de orice vina. Apoi, anul trecut, judecatorii au considerat ca nu este cazul sa fie cercetata penal.

Procurorul sef al Sectiei de urmarire penala de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a considerat insa ca procesul trebuie reluat iar judecatoarea sanctionata daca va fi gasita vinovata.

Tags: justitie,

Personalul din justite isi va primi in 2009 drepturile salariale restante
O mama condamnata la doi ani de inchisoare cere gratierea
VIDEO PROTVPLUS.RO