Ursii sunt inca un pericol in Bucegi! Un turist ceh a fost atacat

Ultima actualizare: 24-06-2012 13:10

UPDATE: Aventura periculoasa pentru un turist ceh care a scapat ca prin minune intreg, desi a fost atacat de un urs in statiunea Busteni.

Luni seara tarziu, barbatul a coborat singur de pe Platoul Bucegilor pe Valea Caraiman, iar la iesirea din padure a dat nas in nas cu fiara. Din fericire se poate lauda numai cu niste vanatai.

Turistul de 43 de ani din Cehia a ales un traseu lung, insa nu a luat in calcul ca, daca il prinde noaptea prin padure, risca intalnirea cu salbaticiunile. Asa s-a intamplat sa vada ursul, pe cand mai avea foarte putin pana sa ajunga in Busteni. Animalul l-a atacat, iar el s-a aparat cum a putut. Norocul a facut ca ursul si-a abandonat prada inainte de a o sfasia, iar omul a reusit sa ajunga in statiune si sa ceara ajutor.

Salvamontistii ii sfatuiesc pe turisti ca, atunci cand sunt prin padure, sa faca zgomot cat mai mare, pentru ca ursii evita astfel sa dea ochii cu omul. Daca totusi ii intalnesc, trebuie sa nu intre in panica si sa se retraga cat mai usor, fara a intoarce spatele animalului. Altfel, ursul va considera omul o prada si il va ataca.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO