Un subofiter din Barlad si-a tras un glont in cap, cu arma din dotare

Ultima actualizare: 14-09-2012 12:10

UPDATE: Sinucidere invaluita in mister intr-o unitate militara din Barlad. Un subofiter in varsta de 30 de ani s-a impuscat sambata dimineata in camera de garda a unitatii.

Putin dupa ora 04.00, la UM 01411 din Barlad s-a auzit un foc de arma. Alertat de zgomot, un soldat a mers sa vada ce s-a intamplat si l-a gasit pe sergentul major Liviu Rotaru inconstient in camera de schimb. A chemat imediat ambulanta, sperand intr-o minune. Dar glontul, provenit de la o arma de calibrul 9 milimetri, ii facuse rani grave.

"In jurul orelor 4.50 a fost adus de ambulanta un pacient cu o plaga impuscata temporala, cu orificiu de intrare si iesire, in coma de gradul 4, in stare foarte grava. Manevrele de resuscitare efectuate au ramas fara rezultat", a declarat  doctorul Cristian Vladu, Compartimentul de Primire Urgenta Barlad

In noaptea tragediei, subofiterul era chiar seful garzii si raspundea de toate santinelele care pazeau unitatea cat dura schimbul lui.

Potrivit unor surse militare, un psiholog il testase cu cateva ore inainte sa intre in post. Rezultatul a fost bun, devreme ce specialistul si-a dat acordul ca militarul sa poarte arma.

Liviu nu era casatorit. Apropiatii cred ca suferea in tacere pentru ca se despartise de iubita lui. Ii murise si tatal luna trecuta. Parintele fusese maior in aceeasi unitate militara.

Nu se stiu deocamdata motivele care l-au deteminat sa se sinucida, cazul fiind deja in atentia procurorilor militari.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO