Un planor a aterizat fortat intre comunele Mihailesti si Clinceni

Ultima actualizare: 31-10-2012 11:43

Inca un incident aviatic, grav, la Clinceni. Un pilot a fost la un pas de moarte dupa ce a aterizat fortat cu planorul pe un camp aflat la limita judetelor Ilfov si Giurgiu.

Pilotul a fost transportat cu elicopterul SMURD la Spitalul de Urgenta Floreasca, el avand, potrivit primelor investigatii, un traumatisme toracic si vertebro-lombar, a declarat medicul Bogdan Oprita.

Incidentul a fost semnalat prin numarul unic de urgenta 112, la ora 15.30, in localitatea Chirculesti (judetul Giurgiu), langa Mihailesti, a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Giurgiu, Mirela Gheta.

Cronologia accidentelor petrecute la Clinceni

In 4 mai 2001, un avion tip Zlin 726 al Aeroclubului Romaniei (AR) s-a prabusit, la scurt timp dupa decolarea de pe aerodromul "Aurel Vlaicu" din Clinceni, in accident pierzandu-si viata cele doua persoane care se aflau la bord.

Pe 8 mai 2002, un avion de tip Extra 300 L, care era pregatit pentru a iesi la zbor in ziua urmatoare, a fost cuprins de flacari in timpul efectuarii unor lucrari de intretinere si alimentare cu combustibil.

La 24 aprilie 2004, un avion folosit la tractarea planoarelor a avut probleme la decolare si s-a prabusit la scurt timp dupa ce s-a ridicat de la sol. La bord se aflau pilotul si un insotitor, dar nici unul nu a fost ranit in urma incidentului.

In 4 martie 2007, un mecanic a ajuns cu mana sfasiata la Spitalul de Urgenta Floresca din Bucuresti dupa ce a fost ranit grav de elicea unui aparat de zbor pe care il pregatea pentru un mitingul aviatic la Clinceni.

In 2 iulie 2007, la Aerodromul Clinceni, in timpul unui exercitiu de parasutism, sergentul major Eugen Dan Bulac din cadrul Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei Romane a cazut in gol pe pamant si a murit, dupa ce parasuta nu i s-a mai deschis.

In iunie 2009, pilotul Mihai Dobre a murit dupa ce avionul pe care-l pilota a intrat in picaj, iar pilotul nu a mai putut sa-l rederseze la timp.

In 3 iulie 2009, un instructor militar a pierit vineri seara la Clinceni, cand avionul pe care il pilota s-a prabusit la scurt timp dupa decolare. Aparatul a luat foc, iar barbatul, prizonier in chingile scaunului, a fost scos fara suflare, aproape carbonizat.

Ramaneti pe www.stirileprotv.ro pentru mai multe detalii!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO