Un elicopter a luat foc in Delta Dunarii, in urma impactului cu solul

Ultima actualizare: 29-04-2012 21:00

UPDATE: Un milionar roman din topul Forbes, prietenul cu care se intorcea de la vanatoare, si pilotul lor au cazut luni cu elicopterul in Delta Dunarii. Cel care se afla la mansa incerca sa faca o aterizare fortata, dupa o decolare cu mari probleme.

 

La cateva secunde dupa ce barbatii s-au indepartat de aparat, nevatamati, acesta a fost cuprins de flacari. Mai multe anchete incearca sa stabileasca acum ce nu a functionat.

Elicopterul care apartine unei firme de aero-taxi a incercat sa decoleze luni, in jurul orei 8:30. Martorii isi amintesc ca in mai putin de un minut era din nou la pamant.

Ce s-a intamplat?

Imediat dupa decolare, elicopterul a inceput sa aiba niste miscari bruste si nu s-a mai supus comenzilor. La un moment dat, s-a inclinat catre partea dreapta in spate. Din cauza altitudinii foarte mici, rotorul a atins pamantul iar lovitura a dezechilibrat elicopterul care s-a rasturnat. Atunci, pilotul i-a scos pe cei doi pasageri din cabina.

Cei doi pasageri venisera in Delta la o partida de pescuit si vanatoare. Unul dintre ei este Nucu Dobronauteanu, un cunoscut om de afaceri din Dobrogea, proprietar de domenii de vanatoare si ferme piscicole din Tulcea si actionar la Murfatlar. El face parte dintre cei mai bogati 500 de romani aparuti in topul Forbes, unde ocupa, impreuna cu fratele sau, pozitia 100 din clasament, cu o avere estimata la 50 de milioane de euro.

In toata povestea pilotul George Pata este, de fapt, marele salvator. Daca isi pierdea sangele rece, accidentul ar fi putut capata proportii dramatice, spun colegii lui.

Cel mai important lucru este ca niciunul dintre cei aflati in aparat n-a fost ranit.

Iata comunicatul de presa al companiei Aero Taxi SRL

Referitor la incidentul din data de 4 octombrie, facem cunoscute urmatoarele:

Elicopterul marca Robinson R44 a fost implicat intr-un incident survenit la decolare in aceasta dimineata la ora 08.30 in apropierea localitatii Maliuc (jud.Tulcea). Aparatul efectua un zbor in regim privat/aero taxi.

In faza de decolare, la o inaltime de aproximativ un metru, elicopterul a avut o miscare brusca, inclinandu-se catre partea stanga-fata, dupa care, tot brusc, s-a inclinat catre partea dreapta spate. In momentul inclinarii catre spate, din cauza inaltimii foarte mici, rotorul a atins solul, dezechilibrand aparatul. Aeronava s-a rasturnat pe partea dreapta si a luat foc la scurt timp. Aparatul nu s-a prabusit, iar pasagerii au fost evacuati in siguranta de catre pilot. Nimeni nu a fost ranit in acest incident.

Comandantul este un profesionist cu 3.000 de ore de experienta pe elicoptere, din care 1.000 de ore pe acest tip de elicopter, fiind scolarizat chiar la compania producatoare din Statele Unite.

Oferim tot sprijinul reprezentantilor Autoritatii Aeronautice Civile si celor ai Directiei de Investigatii Transport Aerian din subordinea Ministerului Transporturilor si Infrastructurii alaturi de care lucram la elucidarea acestui incident nefericit.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO