Un detinut de 17 ani si-a injunghiat un coleg de penitenciar

Ultima actualizare: 26-03-2012 02:11

O disputa aprinsa in Peniteciarul pentru minori de langa Braila a fost rezolvata cu cutitul. Un detinut in varsta de 17 ani si-a injunghiat de mai multe ori un coleg de 16 ani.

Tanarul de 17 ani, care era inchis pentru furt, a fost lasat sa iasa din celula ca sa mearga la niste cursuri de calificare, la atelierul-scoala. A fugit de la ore si s-a ascuns in toaleta, unde a asteptat ca ceilalti detinuti sa iasa la programul de plimbare.

Intr-un moment in care gardienii erau departe de el, l-a injunghiat pe colegul sau cu care a avut un conflict mai demult. Imediat paznicii s-au sesizat, au dus victima la cabinetul medical al penitenciarului, unde i s-au acordat primele ingrijiri medicale, dupa care l-au transportat la spital.

Tanarul de 17 ani a recunoscut ca si-a injunghiat colegul de detentie, dar n-a vrut sa spuna de la ce a pornit conflictul dintre ei. Anchetatorii banuiesc insa ca este vorba despre obisnuitele violente prin care unii detinuti incerca sa obtina de la cei mai slabi, prin forta si teroare, bani sau mancare.

Surse din interiorul penitenciarului spun ca agresorul reusise sa fure cutitul de la cantina. Tanarul de 17 ani provine dintr-o familie ai carei membri au trecut de multe ori prin inchisoare.

Daca va fi gasit vinovat, agresorul, care mai avea de executat doar sase luni din pedeapsa, ar putea primi inca 25 de ani de detentie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO