Tragic: un bebelus a murit la Brasov. Spitalul nu avea aparat de ventilatie

23-07-2010 00:00


Situatie disperata la Spitalul de Copii din Brasov, unde medicii n-au gasit un dispozitiv cu care sa ventileze mecanic un baietel de un an intrat in coma.

Copilul, parasit de mama imediat dupa nastere pentru ca avea o malformatie la un plaman, a fost adus la spital in coma. Medicii si-au dat seama ca nu il pot salva fara un aparat special. Pe care insa nu-l aveau. Opt ore au stat langa copil si l-au ventilat artificial ca sa-l tina in viata.

De doua ori, doctorii au fost convinsi ca il pierd pe micul pacient.

In timpul in care toti medicii de la urgenta si ATI erau mobilizati sa salveze viata copilului, se dadeau telefoane. Specialistii incercau sa faca rost de un aparat de ventilatie care sa-i ajute. Au reusit, tarziu, sa imprumute unul de la maternitate.

De doi ani, sustine directorul spitalului de copii din Brasov, face referate peste referate pentru a primi aparatul de ventilatie, care i-ar fi salvat viata copilului.

Spitalul a avut doua astfel de aparate de ventilatie, care s-au stricat, iar in Romania nu s-a gasit nicio firma de service care care sa stie sa le repare.

VIDEO PROTVPLUS.RO