Trafic feroviar blocat intre Transilvania si Moldova din cauza unor arbori

Dată publicare: 26-11-2008 00:00
Dată actualizare: 06-04-2012 01:18


Traficul feroviar intre Transilvania si Moldova, prin nordul tarii, este blocat dupa ce mai multi copaci au cazut pe calea ferata si peste liniile electrice de contact.Mai multe trenuri au fost anulate, iar altele sunt deviate.


Potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Suceava, marti dupa-amiaza trenul accelerat 1931, Galati – Cluj, al Regionalei CFR Galati, a ramas blocat pe sectorul de cale ferata Gradinita – Larion, din judetul Bistrita Nasaud, din cauza caderilor de arbori pe terasamentul de cale ferata si peste liniile electrice de contact.

Dispeceratul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bucovina" al judetului Suceava a fost anuntat despre producerea incidentului la ora 22.25, solicitandu-i-se interventia pentru evacuarea a 160 de calatori aflati in tren, format din sase vagoane.

Garnitura de tren a fost tractata de o locomotiva a Depoului CFR Suceava in Statia CFR Vatra Dornei, unde a ajuns la ora 01.07, iar pompierii au intervenit pentru buna desfasurare a actiunii. Au fost distribuite alimente si ceai, iar niciun calator nu a solicitat asistenta medicala.
Calatorii au fost preluati de trenul accelerat 1765 Iasi – Timisoara, care a plecat din Statia CFR Vatra Dornei la orele 01.25.

Tronsonul de cale ferata Vatra Dornei – Ilva Mica ramane inchis pina la degajarea arborilor si remedierea avariilor la liniile electrice, precizeaza ISU Suceava, care arata ca circulatia trenurilor va fi deviata pe ruta ocolitoare Suceava – Bacau –Adjud – Ghimes .

Seful regionalei CFR Iasi a estimat ca traficul feroviar in zona unde au avut loc caderi de copaci ar putea fi reluat la parametrii normali in jurul orei 15.00.


VIDEO PROTVPLUS.RO