Suspecti in cazul jafurilor armate din Constanta, ridicati de mascati!

Ultima actualizare: 02-11-2012 23:24

Misterul celor patru jafuri armate a fost dezlegat, anunta politistii din Constanta, dupa ce au retinut opt suspecti. I-au ridicat trupele speciale in urma unor descinderi.

 

Cele mai clare probe care ii leaga pe cei opt barbati de jafurile armate sunt rezultatele unor teste ADN, care demonstreaza, spun procurorii, ca suspectii au fost la casele de amanet si la magazinele de bijuterii pradate.

In plus, exista si zeci de inregistrari telefonice care ii incrimineaza, adauga anchetatorii. Cei opt au varste intre 18 si 41 de ani si au fost urmariti aproape doua luni.

Sunt indivizi periculosi, cu un cazier bogat pentru furturi, talharii si proxenetism. Ar fi luat sub amenintarea armelor zeci de mii de lei, dar si bijuterii.

Politistii spun ca au de-a face cu o grupare bine organizata si cu un mod de operare precis. In timpul jafului, doi dintre suspecti intrau in magazinele de bijuterii, in timp ce un al treilea ii astepta intr-o masina parcata. Ceilalti cinci membri ai retelei supravegheau zona atat inainte de lovitura, cat si dupa aceea.

La audieri, suspectii au explicat ei insisi cum isi planuiau loviturile. Saptamani intregi filau magazinele sau casele de amanet pe care pusesera ochii, adunau informatii despre programul de lucru al vanzatoarelor, despre traseele masinilor de valori si despre timpul de reactie al echipelor de interventie de la firmele de paza.

Gruparea a dat ultimele doua spargeri acum o luna si jumatate la Constanta, cand a pradat o casa de amanet, si la Calarasi, de unde a luat 8 kilograme de aur dintr-un magazin de bijuterii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO