Alexander McQueen, "Huliganul modei", s-a sinucis!

Ultima actualizare: 06-11-2012 16:42
Alexander McQueen, "Huliganul modei", s-a sinucis!...
Soc in lumea modei! Alexander McQueen s-a sinucis!...

UPDATE - Designerul britanic Alexander McQueen, un star in lumea modei, a fost gasit fara suflare, in luxoasa lui locuinta de la Londra. Avea doar 40 de ani.

 

In lipsa declaratiilor oficiale, presa sustine ca si-a luat singur zilele. Politia s-a marginit sa declare doar ca "exclude un deces din cauze violente". Acum cateva zile, a murit si mama lui McQueen. Iar in 2007, cea mai buna prietena a lui, cea care l-a ridicat din anonimat la rangul de celebritate, s-a sinucis cand a aflat ca are cancer.

Alexander McQueen paraseste aceasta lume cu doar cateva zile inaintea inceperii Saptamanii modei la Londra. Si cu mai putin de o luna inainte sa-si prezinte noua colectie la Saptamana pariziana a modei. 

Recunoscandu-si deschis orientarea homosexuala, McQueen spunea odata ca el este "oaia roz a familiei". Asta-vara, s-a casatorit cu partenerul sau, regizorul George Forsyth. Ceremonia s-a desfasurat la Ibiza, pe un yaht al printului Gambiei, iar Kate Moss a fost domnisoara de onoare.

Fiul unui sofer de taxi, Alexander McQueen a inceput ca ucenic croitor si a ajuns sa lucreze costume pentru Printul Charles. A devenit, insa, copilul teribil al modei, gratie Isabellei Blow - directoarea de la revista Tatler, adevarata Biblie a creatiilor vestimentare. Binefacatoarea lui s-a sinucis in 2007, dupa ce fusese diagnosticata cu cancer ovarian. Iar McQueen a resimtit puternic lovitura.

Prin colectiile sale extravagante - prezentate intai la Givenchy si apoi la Gucci - prin stilul iconoclast, provocator, Alexander McQueen era supranumit in ultima vreme "huliganul modei". Insa a stiut, ca nimeni altul, sa-si schimbe porecla in renume.

Sursa foto: AFP/Mediafax, Guliver/Getty

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO