Retea de proxeneti, anihilata la Oradea! Prostituatele erau minore

Ultima actualizare: 25-10-2012 02:44

Cosmarul unor adolescente cu varste cuprinse intre 15 si 17 ani s-a incheiat dupa luni de abuzuri in care s-au prostituat ca sa-i imbogateasca pe cativa proxeneti din Bihor.

Politistii de la Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate au intrat pe fir si au anihilat reteaua.

Reteaua era formata din cinci oradeni care imparteau "frateste" profitul obtinut din exploatarea a trei minore, pe care le racolasera la sfarsitul anului 2009. Fetele provin toate din familii foarte sarace si se prostituau pentru sume cuprinse intre 50 si 200 de lei. Membrii gruparii inchiriasera in Oradea mai multe apartamente unde isi atrageau clientii prin anunturi la mica publicitate.

In timpul perchezitiilor la cele patru apartamente, politistii au descoperit mai multe probe zdrobitoare impotriva membrilor retelei. Doi dintre proxeneti, de fapt chiar liderii gruparii, au fost arestati, iar ceilalti trei complici sunt cercetati in libertate, cu interdictia de a parasi orasul timp de cel putin 30 de zile.

Cei cinci suspecti au fost trimisi in judecata pentru initierea si constituirea unei grupari infractionale care avea ca scop traficul de minori si proxenetismul. Daca vor fi gasiti vinovati, ei risca intre 7 si 18 ani de inchisoare. Cat despre fete, acestea vor fi beneficia de consiliere psihologica.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO