Retea de presupusi teroristi PKK, anihilata in Romania

Ultima actualizare: 08-05-2012 05:07

Presupusi membri ai temutei organizatii teroriste PKK si-au facut veacul in Romania si au castigat sume insemnate. Politistii de la trafic de persoane spun ca acestia au ajutat peste 200 de cetateni turci sa ajunga in Spatiul Schengen.

Gruparea a fost in cele din urma destramata, iar la operatiunea numita "Blue Wolf" au lucrat inclusiv autoritatile din Ungaria si Austria.

Un an de zile au stat politistii cu ochii pe membrii retelei. I-au urmarit prin toata tara. Asa se explica de ce echipele de filaj i-au surprins in diferite ipostaze.

Anchetatorii i-au monitorizat si cum veneau in grupuri mici in locurile de intalnire. Niciunul cu bagaje voluminoase. La dosar exista si scena in care unul dintre traficanti primeste bani pentru transport.

Traficul s-a facut de fiecare data pe ruta Turcia - Bulgaria - Romania - Ungaria - iar destinatiile finale erau fie Austria, fie Germania. Fiecare imigrant in parte platea intre 3.000 si 5.000 de euro pentru drum.

Oamenii calatoreau cu microbuze sau autocamioane. Deocamdata au fost arestati 22 de membri ai retelei - 15 in Austria, 3 in Ungaria si 4 in Romania. Sunt acuzati, printre altele, de constituirea unui grup infractional organizat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO