Remorcher in pericol de scufundare pe Canalul Dunare Marea Neagra


Ultimul update: Joi 04 Octombrie 2012 06:32
Data publicarii: Vineri 21 Noiembrie 2008 00:00
Categorie: Constanta

Alerta pe Canalul Dunare Marea Neagra, unde un remorcher este in pericol sa se scufunde. Nava, care impingea sase barje, s-a izbit de malul stang din cauza vantului puternic. Imediat a inceput o operatiune de salvare contra cronometru.


Incidentul s-a petrecut vineri dimineata, la kilometrul 33 al Canalului Dunare Marea Neagra. Remorcherul Scorpio naviga cu un convoi de cinci barje goale.

Din cauza vantului puternic, intreg convoiul a fost izbit de malul stang. Pilotul a incercat sa readuca de mai multe ori convoiul pe linia de plutire, insa nu a reusit si nava s-a lovit din nou de malul canalului.

In urma impactului, un compartiment din pupa remorcherului a fost inundat de apa. Echipajul a cerut imediat ajutorul autoritatilor. Un alt remorcher a reusit sa preia cele sase barje ale convoiului, iar o alta nava a incercat sa impinga vasul intr-o zona sigura.

Pe de alta parte, Capitania Zonala Constanta a avertizat navele aflate in porturile romanesti de la Marea Neagra ca-n urmatoarele 48 de ore se anunta furtuna cu vant puternic si valuri de inaltimea unei case cu etaj.

Nava romaneasca scufundata in Dunare nu va fi scoasa la suprafata
O nava ruseasca s-a scufundat in apele bulgare ale Marii Negre
O nava incarcata cu petrol s-a scufundat in Spania
VIDEO PROTVPLUS.RO