Militarii israelieni morti in accidentul aviatic din Bucegi, inmormantati

×
Codul embed a fost copiat

UPDATE: Sfarsit de drum pentru cei 6 militari israelieni morti in catastrofa aviatica din muntii Bucegi. Sicriele cu ramasitele lor pamantesti au ajuns acasa, iar familiile au organizat deja inmormantarile.

Dupa ceremonia religioasa care a avut loc in baza aeriana Tel Nof, in prezenta rabinului-sef al armatei israeliene, generalul Rafi Peretz, ramasitele celor 6 militari au fost incredintate familiilor.

Parintii lui Stefan Claudiu Dragnea vor sa-i faca priveghiul. Vineri, la baza aeriana 90- Otopeni i s-au adus onoruri militare.

Peste 100 de camarazi ai capitanului Stefan Claudiu Dragnea au lacrimat pentru el impresionati de acest sfarsit fulgerator. Pilotul roman avea 31 de ani si abia astepta sa fie tata. Cu multa demnitate sotia lui, insarcinata in cinci luni a asistat la intreaga ceromonie.

Fratele lui Claudiu nu s-a dezlipit o clipa de sicriul invelit in drapelul national, iar mama a plins fara oprire. Parca ii aude si acum glasul la telefon. A sunat-o duminica trecuta sa ii spuna cat este fericit ca merge la Buzau ca sa se antreneze cu israelienii in Bucegi.

Citește și
Accident elicopter
Reconstituirea catastrofei: o ancheta foarte delicata si multe necunoscute
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

In cele din urma sicriul a fost urcat intr-un avion militar si transportat la Craiova.

Intre timp, salvamontistii, jandarmii montani si vanatorii de munte au reusit sa desprinda rotorul elicopterului si au gasit cutia neagra. Este lovita dar nu compromisa.

Echipele de interventie au pus bucatile de epava in doua gramezi mai mari. Resturile sunt carate de un elicopter pina la o stana unde a israelieni si-au stabilit o baza de campanie.

16:20 Bunica unuia dintre militarii israelieni decedati in accidentul de elicopter din judetul Brasov este o supravietuitoare a Holocaustului originara din Romania, afirma primarul oraselului israelian Rehovot, unde a avut loc inhumarea sergentului, scrie site-ul Ynetnews.com.

Sute de persoane au participat, vineri la pranz, in Rehovot, la funeraliile sergentului Oren Cohen, in varsta de 24 de ani.

15:00 Cei sase militari israelieni decedati dupa prabusirea elicopterului in Romania au fost inhumati in mai multe localitati din Israel, informeaza site-ul Ynetnews.com.

11:00 Echipele de salvamontisti, jandarmi montani si vanatori de munte au reusit, vineri dimineata, sa desprinda din stanca rotorul elicopterului militar israelian prabusit in judetul Brasov, care a ramas prins intr-o stanca, in zona Coltii Tapului, din Muntii Bucegi, transmite Mediafax.

Serviciul Salvamont a intervenit in zona cu sase salvamontisti, iar Inspectoratul de Jandarmi Judetean Brasov a mobilizat 36 de jandarmi montani si opt jandarmi de la Gruparea Mobila "Burebista" pentru a asigura zona. Lor li s-au alaturat cateva zeci de vanatori de munte.

Bucatile de elicopter vor fi transportate initial la o stana din apropiere, iar apoi vor fi duse la Baza Aeriana de la Boboc, judetul Buzau.

07:00 Toate marile ziare israeliene au anuntat joi noapte ca medicii legisti si reprezentantii rabinatului, trimisi special in Romania dupa accidentul de elicopter din Bucegi, au terminat identificarea ramasitelor omenesti si au autorizat repatrierea lor.

Potrivit uzantelor, conducerea armatei a emis certificatele de deces pentru colonelul Avner Goldman, 48 ani, Lt. Col. Daniel Shipenbauer, 43 de ani , maiorul Yahel Keshet, 33 de ani, maiorul Lior Shai, 28 de ani, locotenentul Nir Lakrif, 25 ani, si sergentul Oren Cohen, 24 de ani.

Un avion Boeing 767 al fortelor aeriene israeliene a fost trimis la baza aeriana de la Boboc, in judetul Buzau, sa-i aduca pentru ultima oara acasa. Dupa o scurta ceremonie, sicriele au fost urcate in avion si, inainte de inchiderea usilor, membrii corpului de capelani al armatei israeliene au recitat Kaddish, rugaciunea pentru morti - a transmis azi-noapte corespondentul Jerusalem Post.

Inainte de plecarea avionului, presedintele israelian Shimon Peres i-a telefonat celui roman, Traian Basescu, sa-i multumeasca personal pentru sprijinul acordat de Romania, Israelului, in aceasta tragedie.

Odata terminata recuperarea ramasitelor omenesti, expertii se concentreaza acum pe determinarea cauzelor accidentului. Profitand de vremea frumoasa de ieri, au strans de pe munte cea mai mare parte a fragmentelor de elicopter.

Informatiile stranse pana acum de anchetatori ii fac sa incline spre ipoteza unei erori umane, pe fondul conditiilor meteo foarte proaste din momentul accidentului.

Capitanul Stefan Claudiu Dragnea, ofiterul roman care ii insotea pe cei 6 israelieni in exercitiul ce s-a sfarsit dramatic in Bucegi, va fi inmormantat sambata in localitatea sa natala - Poiana Mare, judetul Dolj. La ceremonie vor participa si reprezentanti ai Ministerului Apararii Nationale.

Ofiterul roman avea 31 de ani, si era incadrat la Statul Major al Fortelor Aeriene. El n-ar fi trebuit sa se afle la bordul elicopterului, in zborul fatal, dar tatal sau povesteste ca i-a tinut locul unui coleg.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
Identificarea victimelor din Bucegi se face dupa amprentele dentare
Identificarea victimelor din Bucegi se face dupa amprentele dentare

UPDATE: Au continuat si joi cercetarile in munte, acolo unde a avut loc accidentul aviatic, in care si-au pierdut viata 7 militari. Au urcat din nou criminalisti, jandarmi, vanatori de munte si salvamontisti.

Reconstituirea catastrofei: o ancheta foarte delicata si multe necunoscute
Reconstituirea catastrofei: o ancheta foarte delicata si multe necunoscute

Oficialitatile israeliene de rang inalt dau voalat de inteles ca ar fi gasit cutia neagra a aparatului de zbor, insa este atat de avariata, incat le va fi extrem de greu, daca nu imposibil, sa o decripteze.

Cutia neagra a elicopterului prabusit in Bucegi nu a fost inca gasita
Cutia neagra a elicopterului prabusit in Bucegi nu a fost inca gasita

UPDATE: Echipele de anchetatori au reluat, joi dimineata, cercetarea la locul prabusirii elicopterului militar israelian in Muntii Bucegi, zona Fundata - Zarnesti.

Recomandări
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie

Românii au în conturile personale de pensii Pilon 2 o sumă record. Peste 160.000 de pensii Pilon 2 au fost deja plătite către cei ieșiți din activitate, jumătate din sumă numai anul trecut.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.