Preotul ucigas din Medias trebuia sa fie sub supraveghere medicala

28-06-2010 00:00


Preotul unitarian din Medias care si-a ucis cei doi baieti in biserica dupa care s-a sinucis, trebuia sa ramana la clinica de psihiatrie sub tratament si supraveghere.

O spun medicii care l-au ingrijit doua saptamani, dar i-au dat drumul cu 24 de ore inainte de grozavie, pentru ca pastorul a cerut asta. Repeta intruna ca trebuie sa ajunga acasa la copii, iar specialistii n-au reusit sa-l convinga de faptul ca este spre binele lui sa mai stea o vreme.

Multi credinciosi recunosc: ii datoreaza chiar viata. Sfaturile pastorului i-au intarit atunci cand nu mai vedeau nicio iesire.

Se pare insa ca preotul, care le-a facut atata bine altora, n-a mai avut forta sa se incurajeze si pe el. Si-a luat cei doi baieti, de cinci si sapte ani, si i-a omorat in biserica unde le predica altora despre speranta si puterea de a depasi obstacole.

Pastorul suferea vizibil. Boala neiertatoare care o macina pe sotia lui si faptul ca el nu putea face nimic sa schimbe situatia l-au adus la disperare. Rudele l-au convins sa ceara ajutorul medicilor. S-a internat la clinica de psihiatrie a spitalului din Targu Mures. Doua saptamani a stat acolo, timp in care specialistii i-au pus diagnosticul: psihoza afectiva.

Pastorul a urmat tratament pentru afectiunea care se manifesta inclusiv prin aparitia delirului - lucru ce nu s-a intamplat pe durata spitalizarii. A tot insistat sa plece si, conform procedurii, doctorii, care nu il pot retine la psihiatrie cu forta, l-au pus sa semneze o cerere si au deschis usa salonului.

Mai marii bisericii unitariene vor decide curand daca in lacasul in care au fost omorati copiii se vor mai tine ceremonii religioase.

Tags: crime, anchete,

VIDEO PROTVPLUS.RO