Patima pentru jocurile de noroc l-a facut sa se sinucida


Ultimul update: Joi 05 Aprilie 2012 00:32
Data publicarii: Luni 14 Februarie 2011 06:25
Categorie: Stiri actuale

UPDATE: Banii au pus stapanire pe mintea si pe sufletul unui tanar de 22 de ani din Bacau. Traia pentru jocurile de noroc, iar in ziua in care a realizat ca este dependent si nu mai are de unde sa se imprumute, s-a sinucis.

Nu a fost nimeni langa el sa ii spuna ca exista solutii si ca nu este singurul cu astfel de probleme. Deoarece exista sute de cazuri similare s-au deschis centre de consiliere.

Ciprian era convins ca din jocuri se va imbogati. A fost exact pe dos. Ultima oara, spun prietenii, a luat 400 de lei din casa parintilor, dar i-a pierdut pe toti. Toata aceasta nebunie l-a obosit atat de tare incat a scris in biletul de adio:" Nu mai aveam pentru ce trai. Mi-au mancat aparatele toti banii".

Astfel de ganduri negre a avut si un barbat din Iasi, fost cadru militar. Acum 15 ani a jucat 10 lei si a castigat de zece ori mai mult. In acel moment a intrat in hora. Juca banii de pensie, si ca sa faca rost si de altii, s-a angajat administator de bloc.

Cand a adunat datorii de peste 40.000 de euro a cerut ajutorul familiei. Deja face terapie de doi ani de zile, insa recunoste ca inca il urmaresc sunetele aparatelor mecanice.

Numai la Iasi sunt 100 de pacienti dependenti de jocuri de noroc si in acest moment primesc consiliere. In toata tara sunt mult mai multi si majoritatea refuza ajutorul, asemeni tanarului din Bacau.

Medicii specializati in psihiatrie spun ca toti mai multi tineri cad prada castigurilor usoare. Un studiu facut de ei arata ca din 600 de elevi de la un singur liceu aproape jumate dintre ei sunt atrasi de diferite jocuri de noroc, fie pe calculator fie in baruri, toate pe bani reali.

O alta confimare a acestui fenomen care ia amploare vine de la finante Inspectorii au aprobat in ultimii doi ani cu 50% mai multe cereri de deschidere a unor astfel de spatii in care se afla aparate de noroc. Numai in Iasi sunt 380.

Tags: sinucideri,

VIDEO PROTVPLUS.RO