Pietele, pline de tigari vandute la negru. Politia, in alerta

Ultima actualizare: 07-11-2012 20:14

O noua captura de tigari facuta in Bucuresti reinvie lupta dintre autoritati si contrabandisti. O sa fie tot mai dura, dupa ce s-a scumpit tutunul si s-au umplut pietele de marfa vanduta la negru.

Ca sa va faceti o idee despre cat de infloritoare este aceasta afacere, aflati ca numai in 2009 statul a pierdut 200 de milioane de euro doar din tigaretele fara timbru.

Politistii au descins in apartamentul unui bucurestean suspectat ca face parte dintr-o retea de contrabandisti de tigari. Marfa era adusa din republica Moldova.

Un astfel de depozit ilegal le furnizeaza marfa vanzatorilor din piete, care dau un pachet de tigarete la jumatate de pret fata de cel din supermarket.

Ca sa va faceti o idee, la negru un pachet de Winston este 5 lei, iar la oficial 10 lei. Unul de Kent costa aici 6 lei, fata de 11 in magazin.

Baxurile de tigari sunt trecute granita in Romania din Republica Moldova, Serbia sau Ucraina fie pe apa, fie ascunse in trenuri sau in locuri special amenajate in masini. Cele mai mari cantitati de tigari ajung in Timisoara, Botosani si Bucuresti.

Iar diferenta de calitate este nesemnificativa pentru clientul roman. Sunt produse in fabrica, insa pretul se datoreaza accizelor foarte mici din tarile care nu sunt in Uniunea Europeana.

Asa ca profitul este urias pentru traficanti.

Cele mai lovite sunt companiile care produc si vand aceasta marfa.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO